Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λαπωνία: Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία άνευ όρων

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετέχει στην άτυπη σύνοδο των κρατών του ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου μετά από πρόσκληση του Φινλανδού ομολόγου του

Στην άτυπη σύνοδο Βορρά – Νότου που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο (21.12.24) και αύριο Κυριακή (22.12.24) στη Λαπωνία της Φινλανδίας συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από πρόσκληση του Φινλανδού ομολόγου του, Πέτερι Όρπο.

Στο επίκεντρο της άτυπης συνόδου στην οποία συμμετέχουν επίσης ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάγια Κάλλας, θα τεθούν η άμυνα, το μεταναστευτικό και οι προκλήσεις ασφάλειας της Ευρώπης

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πρόσκληση να παραβρεθώ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Γνωρίζουμε πως πρέπει να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για την άμυνα. Το ζήτημα είναι πώς θα το πετύχουμε σε καιρούς γεωπολιτικής ανησυχίας. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε με βόρειους γείτονες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Αδημονώ για τη συζήτηση που θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα», δήλωσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο Βορρά – Νότου.

 

Σε ερώτηση για το μήνυμα που στέλνουν οι χώρες της ΕΕ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Το μήνυμα είναι πολύ σαφές: θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία άνευ όρων». Και υπογράμμισε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα που θα εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 34