Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η διαφορετική συνέντευξη σε νεαρή δημοσιογράφο – «Η ελληνική ψυχή είναι ταυτισμένη με τη ζωή στο χωριό»

Τη Φωτεινή Γάλλου προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο ίδιος ο πρωθυπουργός,

Με μία διαφορετική συνέντευξη, που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής περιφέρειας, «κλείνει» το 2024 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην Φωτεινή Γάλλου, μία νεαρή δημοσιογράφο η οποία αποφάσισε να επιστρέψει από τη Θεσσαλονίκη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πρώτη Σερρών, όπου και άρχισε να εκδίδει την εφημερίδα «Τα Χωριάτικα», μέσω της οποίας προσπαθεί να αναδείξει τόσο τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας όσο και τα πλεονεκτήματα της επιστροφής στο χωριό.

Τη Φωτεινή προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφότου έμαθε για την πρωτοβουλία της.

Η συζήτησή τους περιστράφηκε κυρίως γύρω από ζητήματα που τον απασχολούν ιδιαίτερα:

τη στήριξη των κατοίκων της περιφέρειας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα με βάση τις μοναδικές αρετές κάθε περιοχής, την παροχή κινήτρων για εγκατάσταση νέων και οικογενειών εκτός των μεγάλων πόλεων (όπως έγινε πρόσφατα με δέσμη μέτρων για τον Έβρο), και τη χρήση της τεχνολογίας για την καταπολέμηση ανισοτήτων μεταξύ της περιφέρειας και των πόλεων, ειδικά σε ζητήματα όπως η εκπαίδευση.

mitsotakis

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη τα χωριάτικα (@ta_horiatika)

«Η ελληνική ψυχή είναι ταυτισμένη με τη ζωή στο χωριό»,  επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το φύλλο με τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη διανέμεται στα χωριά των Σερρών σήμερα Σάββατο (28.12.2024).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 67
Προστασία ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό: Ψηφιακή επαλήθευση ηλικίας – Τι θα ισχύει για πάρτι και σημεία πώλησης
Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σύσκεψη όπου παρουσιάστηκαν τρία νέα ψηφιακά εργαλεία που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για την απαγόρευση αλκοόλ και καπνού σε ανηλίκους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από το κάπνισμα και το αλκοόλ