Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια

Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»

Το στίγμα της αλλαγής που συντελείται στη χώρα έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας.

«Απέναντι στην γκριζίλα και στη μιζέρια, αυτή η εκδήλωση ήταν η καλύτερη απάντηση ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα. Οι πολιτικές μας στην αγορά εργασίας αποδίδουν. Σε λίγο θα αντιμετωπίζουμε το ανάποδο πρόβλημα. Από εκεί που δεν βρίσκαμε δουλειά, τώρα οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Είναι ένα πιο ευχάριστο πρόβλημα σε σχέση με την εποχή που η ”κάλπαζε” η ανεργία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

«Δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η ανεργία στη χώρα μας είναι πλέον στο 8%, έχοντας αποκλιμακωθεί κατά περίπου δέκα μονάδες από το 2019 και την πρώτη εκλογική νίκη της ΝΔ. Παράλληλα, όπως είπε, αυτό έφερε και αύξηση μισθών, δικαιώνοντας την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη στην επιτυχία του θεσμού «Ημέρες Καριέρας», που θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα, μολονότι, όπως τόνισε, αρχικά αντιμετωπίζονταν με καχυποψία. Ενθάρρυνε επιχειρήσεις και κοινωνικούς εταίρους να συμμετέχουν ακόμα περισσότερο σε ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να δημιουργούμε θέσεις εργασίας. Το ζητούμενο είναι να αυξάνονται και οι μισθοί με έναν ρυθμό τέτοιον που να μπορούν να υποστηρίζουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων. Όμως, αυτά τα στατιστικά στοιχεία, λίγη αξία έχουν μπροστά στις προσωπικές ιστορίες τις οποίες ακούσαμε σήμερα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι μέρες καριέρας δεν είναι μόνο για τους ανέργους, είναι και για εργαζόμενους, οι οποίοι μπορεί να ψάξουνε μια διαφορετική δουλειά που να καλύπτει περισσότερο τις προσδοκίες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία στο εξωτερικό και την επιστροφή του στην Ελλάδα. Αναγνώρισε ότι στα χρόνια της κρίσης ήταν πολλοί που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό, ενώ στάθηκε και στο κύμα επιστροφής που παρατηρείται στις μέρες μας.

«Το ζήτημα είναι το ισοζύγιο» είπε, τονίζοντας ότι πέρυσι επέστρεψαν περισσότεροι στη χώρα μας απ’ όσους έφυγαν. Αυτό, όπως είπε, δικαιώνει την εργασιακή πολιτική της Κυβέρνησης, ενώ συνέχισε, υπογραμμίζοντας τα φορολογικά κίνητρα που δίνονται σε όσους Έλληνες γυρίζουν στην πατρίδα, για να εργαστούν.

«Κάτι πράγματι αλλάζει στην Ελλάδα, οι πολιτικές μας στην αγορά εργασίας αποδίδουν», υπογράμμισε, και κατέληξε, αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσία πλήθους μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
Συνάντηση Ζαχαράκη με Γκιλφόιλ: «Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην παιδεία είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον»
Η υπουργός Παιδείας και η πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για κοινές δράσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σοφία Ζαχαράκη
«Ροντέο» στη Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε «άθλιο υποκείμενο» τον Γεωργιάδη – «Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή» απάντησε ο υπουργός Υγείας
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προκάλεσε επεισόδιο και με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ενώ νωρίτερα είχε αποκαλέσει «κηφήνες» τους βουλευτές της ΝΔ
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου
113