Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο για την ενέργεια»

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των «27» για την ενέργεια, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης σήμερα (20.10.2022) στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά για την ενέργεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Μόνο η διαρροή του σχεδίου για το πλαφόν στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας, δηλαδή την παρέμβαση στην τιμή του φυσικού αερίου, έστειλε μήνυμα στις αγορές και είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές.

«Οι αγορές βλέπουν την αποφασιστικότητά μας. Αν δεν στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και την εντολή στην Επιτροπή να προχωρήσει στη δέσμη προτάσεων, οι αγορές θα αντιδράσουν. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Real Polls: Πτώση για τη ΝΔ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Το 77,4% δεν πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταπολεμήσει τη διαφθορά
Παρά την υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ σε σχέση με τον Ιούνιο, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
Κάλπη στις εκλογές 17
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει τη στάση του απέναντι στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι δύο τάσεις
Κάποια στελέχη θεωρούν ότι θα πρέπει να καταγγείλουν την διαδικασία και να αποχωρήσουν και αλλά επιμένουν ότι θα πρέπει να παραμείνουν προκειμένου να μην κάνουν πιο εύκολη την διαδικασία για την κυβέρνηση
Σωκράτης Φάμελλος 1