Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 15 Ιανουαρίου θα επισκεφτεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Αντίστροφη μέτρηση για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει με διάγγελμα

Δουλειά έπιασε και πάλι από την Τρίτη (07.01.2025) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τις προκλήσεις του 2025 να είναι ανοιχτές.

Μία από τις πολιτικές εκκρεμότητες που θα δρομολογήσει τις επόμενες ημέρες ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για το πρόσωπο που θα προτείνει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, για να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι ψηφοφορίες στη Βουλή.

Στις 15 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σηματοδοτώντας έτσι την αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασής του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα του νέου αρχηγού του Κράτους θα γίνει με διάγγελμα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου να συνεχίσει τις ζυμώσεις με τους στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να καταλήξει στην οριστική του απόφαση.

Ως γνωστόν, φαβορί εκτιμάται ότι είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θεωρείται ως δεδομένο πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφιστεί και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς