Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Olympia Forum IIΙ: «Κύρια δύναμη της εθνικής ευημερίας η ανάπτυξη των περιφερειών»

Κάθε επιτυχία ευχήθηκε στις εργασίες του Olympia Forum IIΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω μηνύματος που απηύθυνε και χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας, στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, τονίζοντας ότι «η ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών συνιστά κύρια δύναμη για την εθνική ευημερία».

Το Olympia Forum IIΙ διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στην Αρχαία Ολυμπία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την παρουσία του μέσω μηνύματος, αφού δεν μπορούσε να παρευρεθεί εκεί αυτοπροσώπως.

«Καλωσορίζω την έναρξη του 3ου Φόρουμ Olympia, που μετατρέπεται με τον χρόνο, σε σημείο συνάντησης και σε εργαστήρι προβληματισμού για τα ζητήματα της περιφερειακής ανάπτυξης. Ενώνοντας την εμπειρία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και το μεράκι της εφημερίδας Πατρίς, των δύο διοργανωτών, και φέτος προσδοκώ ότι οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου θα ανανεώσουν τον διάλογο γύρω από την τοπική διάσταση της ανάπτυξης», είπε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για την Κυβέρνηση, η ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών συνιστά κύρια δύναμη για την εθνική ευημερία. Αλλά και εργαλείο για την άμβλυνση των ανισοτήτων, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Διοχετεύουμε συνεπώς, μέσω δράσεων που πολλαπλασιάζονται διαρκώς, σημαντικό μέρος των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων ύψους 8,2 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ στις περιφέρειες, εμπιστευόμενοι, ταυτόχρονα, την ικανότητά τους να τους εκμεταλλευτούν γόνιμα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Σε μια εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη διεθνή συγκυρία μάλιστα, όπου η αναχαίτιση των πληθωριστικών πιέσεων και η προστασία της αγοραστικής δύναμης των πολιτών επιβάλλεται να συμβαδίσουν με την επίτευξη βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης, η συμβολή της περιφερειακής ανάπτυξης είναι καίρια.

Η αντιπροσωπευτικότητα, αφενός των ομιλητών, που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες, την κεντρική πολιτική σκηνή και την επιχειρηματικότητα, εξασφαλίζει την πολυφωνία. Η πληρότητα, αφετέρου, των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εύχομαι, λοιπόν, κάθε επιτυχία στις εργασίες του 3ου Olympia Forum», κατέληξε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ 8
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19