Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την συγκράτηση της αύξησης των τιμών

«Θέλησα σήμερα να έρθω στη ΔΙΜΕΑ για να συγχαρώ προσωπικά τα στελέχη της. Θέλω να θυμίσω ότι συστάθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2020 και έχει ήδη επιτελέσει ένα σημαντικό έργο για την προστασία του καταναλωτή», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στον ανταγωνισμό, αλλά και πως δεν έχει αυταπάτες. «Οι αγορές δεν μπορούν όμως μέσα από ένα μαγικό χέρι να αυτορυθμίζονται. Γι’ αυτό και ο έλεγχος του κράτους ειδικά σε εποχές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις είναι τόσο σημαντικός. Και πράγματι έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι έχουν επιβληθεί πρόστιμα, τα μισά έχουν εισπραχθεί, και νομίζω ότι έχει εμπεδωθεί στην αγορά ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που μπορεί να αντιμετωπίζει παραβάσεις και να παρεμβαίνει κατασταλτικά ώστε να προστατεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός και ο καταναλωτής».

Πρόσθεσε ότι: «Η πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει για την ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ είναι μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας. Γνωρίζουμε ότι τα νοικοκυριά δοκιμάζονται. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να βοηθήσουμε στην συγκράτηση της αύξησης των τιμών. Γι’ αυτό και η μόνιμη μείωση τιμής 5% είναι σημαντική, επίσης 1200 προϊόντα έχουν ήδη μπει εκεί, το καλάθι των Χριστουγέννων είναι ακόμη ένα μέτρο, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση ειδικά στο κρέας ώστε να είναι χαμηλότερες και από τις τιμές το Πάσχα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους μηχανισμούς για τις καταγγελίες είπε ότι τα ψηφιακά εργαλεία θα μπαίνουν όλο και περισσότερο στην ζωή μας.

«Το e-katanalotis δεν έχει φθάσει ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από αυτούς που μπορεί να σκέφτονται κακόβουλα και να θέλουν να εξαπατήσουν τον καταναλωτή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσουμε ότι η αγορά λειτουργεί εύρυθμα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη ΔΙΜΕΑ με κάμερες και πληροφοριακά συστήματα», τόνισε.

Και κατέληξε: Θα συνεχίσουμε όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την κρίση. Τώρα δε τα Χριστούγεννα η παρουσία του κράτους πρέπει να είναι ακόμη πιο ισχυρή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 4
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος