Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πάω τον Βαρουφάκη σε Εξεταστική Επιτροπή

«Την 1η Μαΐου η ΝΔ θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι θα οδηγήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει πως παρότι μένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι την 10η Ιανουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών, θα κάνει προσπάθεια να πείσει το εκλογικό σώμα ότι μπορεί να υλοποιήσει την εντολή για αλλαγή σελίδας και ανανέωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να τους πείσω ότι μαζί με τον Άδωνι αλλά και τους πολίτες που επέλεξαν τον Απόστολο και τον Βαγγέλη μπορούμε να κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα αλλά και προοπτική νίκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της εσωκομματικής διαίρεσης Καραμανλικών-Μητσοτακικών, λέει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε το 2016 με όρους 1990», ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συναινέσει για οικουμενική κυβέρνηση, αλλά με -όπως τονίζει- «αξιόπιστο πρωθυπουργό», ενώ ξεκαθαρίζει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα συναινέσει ποτέ.

Επίσης με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής «η οποία θα διερευνήσει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Όπως λέει χαρακτηριστικά, «εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν από μια Εξεταστική Επιτροπή οι δηλώσεις Βαρουφάκη ότι “η μόνη βιώσιμη λύση είναι οι τράπεζες να αφελληνιστούν”. Η Εξεταστική θα διερευνήσει κατά πόσο η προφητεία του κ. Βαρουφάκη εκπληρώθηκε στο ακέραιο από μνημειώδη αδεξιότητα ή βάση σχεδίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ