Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η εποχή της ανομίας στα ΑΕΙ χωρίς συνέπειες τελείωσε

« Η εποχή της ανομίας στα ΑΕΙ χωρίς συνέπειες τελείωσε», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης στο Star σήμερα Πέμπτη (21.03.24), αναφερόμενος σε γεγονότα που εξελίχθηκαν τελευταία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

« Δεν είμαστε ακόμη στην κατάσταση που επιθυμούμε, αλλά απέχουμε πολύ και από την κατάσταση που κληρονομήσαμε το 2019. Η αστυνομία επεμβαίνει ευκολότερα και θα συνεχίσει να επεμβαίνει όπου υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και κάλεσε « τους πρυτάνεις να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί για την λειτουργία των πανεπιστημίων».

Ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπονούνται ειδικά σχέδια «ίδρυμα με ίδρυμα» για τις ανάγκες της ασφαλούς λειτουργίας τους.

Για τις αυξανόμενες εκδηλώσεις σχολικής βίας ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως «εξετάζεται το πλαίσιο της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία και των συνεπειών που πρέπει να έχει για τους μαθητές» και πρόσθεσε πως αυτό θα ενταχθεί στις νέες ρυθμίσεις για την σχολική βία και το bulling, μαζί με τις αποβολές, την νέα αντιμετώπιση των απουσιών και την ευκολότερη αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Για το δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Πιερρακάκης αρνήθηκε πως υπάρχει οποιαδήποτε συγκάλυψη από την πλευρά της κυβέρνησης και ζήτησε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ζητώντας να σταματήσει κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του γεγονότος.

Ανέφερε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση έτρεξε σε έξι μήνες μέσα την δημιουργία του 112, χάρις στο οποίο έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές, αλλά δεν ζήτησε ποτέ ποινικές ευθύνες από τον ΣΥΡΙΖΑ που ποτέ δεν το ξεκίνησε και δεν το ολοκλήρωσε, παρά το γεγονός πως όλοι σήμερα είναι βέβαιοι ότι αν λειτουργούσε το σύστημα σε παλιότερες καταστροφές δεκάδες άνθρωποι θα είχαν σωθεί.

«Αναφερθήκαμε αποκλειστικά σε πολιτικές ευθύνες και αυτές αναδείξαμε πάντα» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, αντιδιαστέλλοντας την αντιμετώπιση που έχει το δυστύχημα των Τεμπών με αυτή που είχε η τραγωδία στο Μάτι.

Τέλος, αναφερόμενος στο αίτημα του κ. Σπίρτζη που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής για την διερεύνηση των ευθυνών του ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε «δεν τον αφορά τον κ. Σπίρτζη η υπόθεση, γνωρίζει πολύ καλά πως για τον ίδιο λειτουργούν αποσβεστικά οι προθεσμίες του νόμου, τον οποίο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε στη συνέχεια, ώστε οι υπουργοί να έχουν εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από πριν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
341
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 52