Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυριάκος Τόμπρας: Ο Καλογρίτσας μου είπε ότι είχε επαφές με Μαξίμου και Νίκο Παππά

Κυριάκος Τόμπρας: Ο Καλογρίτσας μου είπε ότι είχε επαφές με Μαξίμου και Νίκο Παππά

Με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα συνεχίστηκε για μία ακόμα συνεδρίαση το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρωην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο οικονομολόγος δέχθηκε ερωτήσεις για το παρασκήνιο που προηγήθηκε του του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 επαναλαμβάνοντας πως ο επιχειρηματίας του είχε πει πως είχε επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά. «Δεν ήταν η πρώτη φορά που εμπλέκεται στα μέσα ενημέρωσης με συγκεκριμένη αποστολή. Από τον ίδιο ξέρω ότι του επιβλήθηκε. Την αλήθεια την ξέρει μόνο ο ίδιος» τόνισε ο κ. Τόμπρας για τον Χρήστο Καλογρίτσα, επαναλαμβάνοντας ότι τον άρχισε να τρώει λάσπη δεν στηρίχθηκε από την τότε Κυβέρνηση.

«Έμεινε παντελώς αστήρικτος σε επίπεδο πολιτικό και επικοινωνιακό» τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας : «Η CCC ήθελε ένα χατηράκι, μια τροπολογία. Ήταν ήδη γραμμένη και έψαχνε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να την περάσουν. Τα επιχειρηματικά σπίτια ενοχλήθηκαν που ήθελε η CCC να μπει στο μεδούλι της αγοράς, τα κανάλια».

Πρόεδρος: Μας ενδιαφέρει αν ο Παππάς καθοδηγούσε τον Καλογρίτσα και αν του υποδεικνύει τι να κάνει και ο ίδιος ως κατευθυνόμενος σε αυτό το εγχείρημα. Έπαιξε αυτόν τον ρόλο και ο Παππάς παρενέβη το νόμο που είχε ψηφίσει ώστε ένα κανάλι να εξυπηρετούσε την κυβέρνηση; Περιγράφετε μια κυβέρνηση δια Παππά που πείθει και κατευθύνει τον Καλογρίτσα να κάνει ότι έκανε …

Μάρτυρας: Δεν είναι αυτό που εγώ πιστεύω αλλά αυτό που πίστευε και διαλαλούσε ο Καλογρίτσας. Αλλά από το αποτέλεσμα φαίνεται πως η κυβέρνηση τον κορόιδευε το Καλογρίτσα .Εκείνος αυτό πίστευε γιατί είναι ταγμένος στο σύστημα της Αριστεράς. Και να υπήρχε στην άκρη του μυαλού της κυβέρνηση αυτό το σενάριο έκαναν πίσω γιατί ήταν ανίκανοι να διαχειριστούν την εξουσία.

Πρόεδρος: Το εγχείρημα αυτό ήταν του Πάππα και του Καλογρίτσα;

Μάρτυρας: Η κυβέρνηση έβαλε τον Καλογρίτσα ή ο Καλογρίτσας επεδίωξε να μπει σε αυτό; Εγώ ξέρω από τον ίδιο ότι εκμεταλλεύτηκαν το αριστερό του μητρώο και το γεγονός ότι είναι οικοπεδούχος στην πολυκατοικία της αριστεράς. Αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση ότι γνωρίζοντας πως λειτουργεί η αριστερά μήπως τον εκμεταλλεύτηκαν με άλλο σκοπό για να μην κάνουν κανάλι αλλά να περάσουν στην ιστορία ότι έβαλαν τάξη στους τζαμπατζήδες των καναλιών.Κανένας δεν ήξερε τότε ότι ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί. Το πρόβλημα ήταν εκείνων που στράφηκαν κατά του διαγωνισμού. Μόνο του Μαρινάκη ήταν καθαρή η συμμετοχή, οι άλλοι ήταν πιο προβληματικοί από τον Καλογρίτσα, ήρθαν με τραπεζικές ενημερότητές και χρωστούσαν και αναχρηματοδοτούσαν τα χρέη τους. Είχαν κόκκινα δάνεια. Γι’ αυτά θα έπρεπε να κατηγορείται ο Παππάς, όχι για τον Καλογρίτσα.

Ερωτήσεις στον μάρτυρα έθεσε και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που προχώρησε στην καταγγελία. «Καμία καταγγελία δεν έκανα ποτέ και σιώπησα. Όταν ήρθε μια ψευδής απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Συμφωνείτε μαζί μου σε αυτό; Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου;» ρώτησε με τον μάρτυρα να απαντά: «Έτσι είναι» και τον Χρήστο Καλογρίτσα να προσθέτει: « Ο,τι υπέστην, υπέστην. Και να πέθαινα, θα πέθαινα. Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά. Ο,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το Χαρίλαο. Όταν έλεγα «παιδιά» κάποια στιγμή είπα «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κανείς πρωθυπουργός μεγαλύτερη ιστορία από μένα δε θα γράψεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις