Πολιτική

Κυβέρνηση προς Μητσοτάκη: Θέλεις να παραιτηθεί αύριο ο Τσίπρας;

«Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις».

Αυτό δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή και πρόσθεσε: «Μέχρι τις 5/12 έχουμε τα Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής. Στο Eurogroup θα συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα, εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία υπάρχει πιθανότητα να έρθουν κι άλλα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου. Το να υπάρξει πολιτική συμφωνία σημαίνει από την πλευρά της κυβέρνησης να έρθουν τα prior actions. Εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία θα γίνει ότι και με τη συμφωνία του Μαΐου».

Για το χρέος η ίδια πηγή ανέφερε: «Υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα βραχυπρόθεσμα που θα συζητηθούν στις 5 Δεκεμβρίου έχουν ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο για την Ελλάδα».

Τέλος, για τις εκλογές είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε στην Κ.Ο. τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές. Για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, το είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό. Θα ήταν καλό να ερωτηθεί ο κ. Κ. Μητσοτάκης αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί χώρα σε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης για να δούμε τι είναι αυτό που εννοεί όταν λέει να φύγουν το συντομότερο δυνατό, κάνουν κακό στη χώρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρκόπουλος για επεισόδια στη Νίκαια: Ηθικά υπεύθυνος ο Παπανικολάου, υπήρξε απόπειρα λιντσαρίσματος του Γεωργιάδη
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «αμυντική» τη στάση της αστυνομίας και άφησε αιχμές για τον πρόεδρο των εργαζομένων γιατρών του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας «χουλιγκανισμό» και «υποκινούμενη ένταση»
Μαρκόπουλος 5
Θανάσης Κοντογεώργης για δημοσκοπήσεις: «Υπάρχει κοινό 38% με 40% που ζητά σταθερότητα και περιμένει»
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σχολίασε τη μέτρηση της Metron Analysis, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική «απευθύνεται σε όλους» και επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η αυτοδυναμία
Θανάσης Κοντογεώργης 5