Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη για την offshore

"Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις από τη ΝΔ και τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη", σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento.

«Περιμένουμε από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές περί χυδαιοτήτων και προσωπικών επιθέσεων.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο την εταιρεία της συζύγου του όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα;» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, εξέφωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανέφερε: “Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφορικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα”.

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, επικαλούμενο το ρεπορτάζ του Documento:

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η offshore εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success και έδρα τον Παναμά, φέρεται να συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε ο «Όμιλος Αναστασιάδη» που εκδίδει το Πρώτο Θέμα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dion, τον Ιούνιο του 2017, που ανήκει στην κ. Γκραμπόφσκι.

Τα παραπάνω στοιχεία φωτίζουν τους λόγους για τους οποίους η ταύτιση της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, γνωστού και ως «κομιστή» με την ατζέντα του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τόσο πολύ ισχυρή.

Θυμίζουμε ότι ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ούτε τότε έδωσε κάποια εξήγηση ο κύριος Μητσοτάκης. Οφείλει όμως να απαντήσει σήμερα: Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του και του Πρώτου Θέματος, και γιατί κρύβεται;

Και, επιτέλους, πόσες πια σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής που εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης θα δουν το φως της δημοσιότητας; Έχουμε χάσει το μέτρημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 5
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης