Πολιτική

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Περικοπές στις συντάξεις το ’19, μείωση αφορολογήτου το ‘20

Τα όσα έχουν συμφωνηθεί, δεν αλλάζουν. Κυβερνητικός αξιωματούχος διεμήνυσε ότι ούτε το αφορολόγητο ούτε οι συντάξεις θα μειωθούν νωρίτερα απ’ ό,τι έχει συμφωνηθεί.

Οι δηλώσεις από τον κυβερνητικό αξιωματούχο έρχονται μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τα δημοσιονομικά. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως ό,τι έχει… συμφωνηθεί, θα ισχύσει χωρίς αλλαγές.

Σύμφωνα, πάντα, με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για πρόωρη μείωση του αφορολογήτου. Τα συμπεφωνημένα (μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου το 2019 και το 2020, αντιστοίχως) θα εφαρμοστούν, είπε. Αλλά προβλέπεται δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα λόγω των αντίμετρων που θα λάβει η κυβέρνηση.

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Το ΔΝΤ αναθεώρησε για το πρωτογενές πλεόνασμα

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πιάνονται οι στόχοι για το 2018-2019 (σ.σ. όσον αφορά στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων) και υπό συζήτηση είναι μόνον το μέγεθος της υπέρβασης, που θα επιτρέψει μειώσεις φόρων και στοχευμένες παρεμβάσεις στις δαπάνες», τόνισε.

Επεσήμανε, δε, ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το εφετινό πλεόνασμα από 2,9% του ΑΕΠ σε 3,5% του ΑΕΠ, αποδεχόμενο έτσι πλήρως τις ελληνικές εκτιμήσεις.

Όπως ανέφερε, παράλληλα, ο εν λόγω αξιωματούχος, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ εφέτος στο 2%- 2,1% και οι συγκεκριμένες αναθεωρήσεις ελήφθησαν υπόψη για τη συμφωνία με τους θεσμούς στα δημοσιονομικά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), λέγοντας χαρακτηριστικά «μην έχετε καμία αμφιβολία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 3
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης 12