Πολιτική

Λαγκάρντ: Χρειάζονται “ενήλικες” για να υπάρξει συμφωνία

"Περιμένουμε. Είμαστε σε αναμονή", ήταν τα πρώτα λόγια της Κριστίν Λαγκάρντ για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η διευθύντρια του ΔΝΤ πέταξε το "καρφί" της, λέγοντας ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί ο διάλογος με ενήλικες στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Και συνέχισε: “Οι θεσμοί από την πλευρά τους συνέταξαν μια σειρά από λογικές προτάσεις που σαφώς χαλάρωναν αυτό που στο παρελθόν θεωρούταν σφιχτό. Και περιμένουμε.  Έχουμε κάνει προτάσεις που είναι λιγότερο απαιτητικές για προϋπολογισμό και μεταρρυθμίσεις”.

Στέλνοντας μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε ότι “πρέπει να έχουμε απτές προτάσεις που θα έρθουν και θα υποκαταστήσουν αυτές των θεσμών. Σε κάθε αξιολόγηση της Ελλάδας, τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέκαθεν επεδείξαμε ευελιξία και συνεχίζουμε να κινούμαστε στο ίδιο επίπεδο”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Ελπίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα αξιοποιηθούν και θα έρθουν με απτές και ρεαλιστικές προτάσεις που θα μπορέσουν να παρουσιαστούν με τρόπο αποδεκτό από την διεθνή κοινότητα. Θα δουλέψουμε όσο χρειαστεί”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331