Πολιτική

Λεβέντης: Αν η Γεννηματά διώξει τα βαρίδια και τους ξοφλημένους, το συζητάμε…

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ υπό προϋποθέσεις δεν απέκλεισε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εθνικά θέματα.

 

Για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο, δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης. Κανένας δεν πρόκειται να μας βοηθήσει αν οι Τούρκοι προκαλέσουν στην Κύπρο, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε το φόβο «μήπως και δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο. Έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή και δεν αποκλείεται, οι Τούρκοι να δημιουργήσουν τετελεσμένα και σίγουρα από τα κοιτάσματα θα θέλουν να πάρουν τα μισά. Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα προτού δημιουργηθούν προβλήματα».

Για το θέμα της πΓΔΜ πρότεινε «να γίνει σοβαρή διπλωματία με ανταλλάγματα και κίνητρα προς στα Σκόπια για να δεχθούν να αφήσουν τις αλυτρωτικές τους βλέψεις και να μην υπάρχει καθόλου το όνομα της Μακεδονίας. Οι εθνικοί στόχοι δεν εγκαταλείπονται και είναι εθνική υπόθεση το όνομα των Σκοπίων. Δεν χαρίζουμε το όνομα σε κανέναν».

Αναφορικά με τους δυο βουλευτές που αποχώρησαν από την Ένωση Κεντρώων ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε: «οι δυο βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα, είχαν και οι δυο τοποθετηθεί πρώτοι στη λίστα από τα χεράκια μου.

Προσπαθούν με τον τρόπο τους να γδάρουν την Ένωση Κεντρώων, εγώ όμως είμαι της πρωτογενούς πολιτικής σχολής, πόρτα -πόρτα έχτισα το κόμμα και είμαι σκληρό καρύδι, αντέχω.

Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε: «Αν διώξει, η Φ. Γεννηματά όλα τα βαρίδια και τους ξοφλημένους, που έφεραν την καταστροφή στην χώρα, ναι το συζητώ να μιλήσουμε».

πηγή: ΑΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 17
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32