Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Λήξη «συναγερμού» για την αυριανή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής – Συντεταγμένα στη Βουλή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες

Λήξη «συναγερμού» για την αυριανή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής – Συντεταγμένα στη Βουλή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες

Στη αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή επί της πρότασης μομφής και στο ενδεχόμενο… αδικαιολόγητης απουσίας ή διαφοροποιήσεων, είναι στραμμένα τα βλέμματα των κομματικών ηγεσιών.

Οι πρώτες ενδείξεις επιβεβαιώνουν ότι η συνοχή των κοινοβουλευτικών ομάδων… δεν κινδυνεύει. Όσον αφορά στη Ν.Δ., έντονο ήταν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για στελέχη που είχαν εκφράσει δημόσια επιφυλάξεις ή και αντιρρήσεις, για τη διαχείριση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής αλλά και οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Τζαβάρας. Ωστόσο στο “γαλάζιο” στρατόπεδο δεν φέρεται να υπάρχει καμία ανησυχία για τη στάση τους στην ψηφοφορία.

Ο κ. Σαμαράς ταλαιπωρείται από ίωση αλλά ακόμη και αν δεν παραστεί, θα ψηφίσει με επιστολική ψήφο κατά της Πρότασης Μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και θα προσμετρηθεί κανονικά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Με επιστολική ψήφο ενδέχεται να ψηφίσει και ο κ. Καραμανλής.

Σημειώνεται ότι πλέον έγκυρη θεωρείται η επιστολική ψήφος οποιουδήποτε βουλευτή επιλέξει να μη δώσει το παρών αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κι αυτό γιατί την περίοδο της πανδημίας υπήρξε συμφωνία των κομμάτων η δυνατότητα αυτή να μην περιορίζεται μόνο σε όσους βουλευτές βρίσκονται σε επίσημη αποστολή στο εξωτερικό…Αυτό επιβεβαιώθηκε ξανά χθες στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων, η Πρόταση Μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης αναμένεται να καταφηφιστεί με 156 αρνητικές ψήφους, δηλαδή από σύσσωμη την Κοινοβουλευτικό Ομάδα της Ν.Δ..

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις