Πολιτική

Λιου σε Τσακαλώτο: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση της δέσμευσης της Ευρώπης να καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο διαμέσου της ελάφρυνσής του, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο των Ετήσιων Συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας, επίσης, τη σημασία που αποδίδεται στη συνέχιση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

 

Στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, ο κ. Λιου συνεχάρη τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον διορισμό του εκ νέου στο αξίωμα και επαίνεσε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση ενός εποικοδομητικού τρόπου για να προχωρήσει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

 

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες να προληφθούν νέα δεινά μέσω μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής αντίδρασης.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναστάτωση από την «πρωτιά» του Βασίλη Φλωρίδη – αδερφού του υπουργού Δικαιοσύνης για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκάλεσε αμηχανία στη ΝΔ
Γιώργος Φλωρίδης 2
Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ Γεωργιάδη και Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Είσαι πόντικας που πηδάει από βάρκα σε βάρκα» – «Το ΠΑΣΟΚ με πρότεινε για υπουργό στην κυβέρνηση Παπαδήμου»
Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης 11