Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από την Ευρώπη για το προσφυγικό και τα νησιά μας

Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από την Ευρώπη για το προσφυγικό και τα νησιά μας
φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

“Αν η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη σε αυτή την περίπτωση για το προσφυγικό, αυτή την στήριξη πρέπει η Κυβέρνηση να την ζητήσει και να συμβεί έμπρακτα. Αύριο, 30 του μηνός λήγει το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος”, είπε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Σπυράκη.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για το καθεστώς του ΦΠΑ στα ακριτικά ελληνικά νησιά, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό:

“Αν η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη σε αυτή την περίπτωση για το προσφυγικό, αυτή την στήριξη πρέπει η Κυβέρνηση να την ζητήσει και να συμβεί έμπρακτα. Αύριο, τριάντα του μηνός λήγει το ειδικό καθεστώς του Φ.Π.Α. στα νησιά τα οποία έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το προσφυγικό στη Λέσβο, στη Κω στη Σάμο, στη Χίο, στη Λέρο.

Εκεί λοιπόν πρέπει το καθεστώς του Φ.Π.Α. να παραταθεί. Και επειδή ο Φ.Π.Α. είναι και κοινοτικός πόρος, πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από την πλευρά των Ευρωπαίων. Είναι λοιπόν ανάγκη μέσα στο πακέτο συζήτησης που κάνει η Κυβέρνηση για το προσφυγικό να ζητήσει να διεκδικήσει και να πάρει. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ήδη τρεις φορές τροπολογία για τα νησιά και την διατήρηση του χαμηλού Φ.Π.Α., επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να δεχτούν έμπρακτη βοήθεια”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις