Πολιτική

Μαίνεται ο “πόλεμος”! Κυβέρνηση εναντίον Μαρινάκη με φόντο τις εκλογές!

Τα "μαχαίρια" δεν μπαίνουν στα... θηκάρια ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι εκλογές και τα νέα επεισόδια της κόντρας.

Κυβέρνηση εναντίον Βαγγέλη Μαρινάκη και… τούμπαλιν. Μια κόντρα που κρατάει ήδη καιρό και τίποτα δεν δείχνει πως πρόκειται να “σβήσει” σύντομα. Ειδικά εφόσον στο βάθος υπάρχουν εκλογές… επί τέσσερα: Δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές θα γίνουν τους επόμενους μήνες και οι “μηχανές” της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς.

Ήδη, το σαββατοκύριακο που διανύουμε σημειώθηκαν δύο νέα “επεισόδια” με την Κυβέρνηση να εξαπολύει “μύδρους” ενάντια στα μέσα ενημέρωσης του “ισχυρού άνδρα” του Ολυμπιακού.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Επεισόδιο πρώτο – Κυβέρνηση εναντίον των Νέων για την δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση που δημοσίευσαν τα Νέα, χθες, Σάββατο 24.11.2018, έδιναν στην Νέα Δημοκρατία διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν είναι αυτό το στοιχείο που… εξόργισε το κυβερνών κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, στον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν στο ότι τα Νέα έκαναν λόγο για μια διαφορά που βρίσκεται «στο ψηλότερο σημείο της τριετίας».

Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας

TA NEA P

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία ήταν πραγματικά “πολεμική” και δεν χρειάζεται… περαιτέρω περιγραφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στα Νέα

“Τα Νέα του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν σήμερα άλλη μια δημοσκόπηση, που δίνει άλλη μία… διαστημική διαφορά υπέρ της Ν.Δ.

[read4more]

Δεν έφτανε, όμως, αυτό στην εφημερίδα της τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον τίτλο της πανηγυρίζει την… οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. βρίσκεται «στο ψηλότερο σημείο της τριετίας». Με αποτέλεσμα να τους διαψεύσει και να τους επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης, Στράτος Φαναράς.

Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ.

Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του”.

Η ανάρτηση του Στράτου Φαναρά, στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Βλέπω στο διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο των “Νέων” που φιλοξενεί τη μηνιαία έρευνα της Metron Analysis.
Και διαβάζω επί λέξει στο πρώτο bullet που παρουσιάζει την έρευνα το εξής: “στο υψηλότερο σημείο της τριετίας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ”.
Είναι λάθος.
Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας είναι αθροιστικό τους ποσοστό και όχι η διαφορά τους.
Λυπάμαι πολύ γι αυτό και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για αβλεψία η οποία δεν υπάρχει και στις μέσα σελίδες”.

Δείτε την ανάρτηση

https://www.facebook.com/stratos.fanaras/posts/10155975395105488

Στο διαδίκτυο, μάλιστα, υπάρχουν πολλές αναρτήσεις που με παλαιότερα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, που παρουσιάζουν ποσοστά με μεγαλύτερες διαφορές από αυτήν που δημοσιεύθηκε χθες, Σάββατο 24.11.2018.

TANEA IOUNIOS

Επεισόδιο δεύτερο – Ο Νίκος Μπελαβίλας και η προσωπική επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις εκλογές

Σήμερα, Κυριακή 25.11.2018, ήρθε και το δεύτερο επεισόδιο. Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το newsit.gr, ο Νίκος Μπελαβίλας είναι ο “εκλεκτός” του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο Πειραιά, στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

Κι ενώ το ρεπορτάζ έμενε στην υποψηφιότητα που έχει πια “κλειδώσει”, ο ίδιος ο Νίκος Μπελαβίλας, με ανάρτησή του στο Facebook επιβεβαιώνει την είδηση, εξαπολύοντας όμως επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη προσωπικά, με αφορμή ένα δημοσίευμα των Παραπολιτικών που είχε τίτλο “Θρίλερ με την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα στον Πειραιά”.

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει πως… δεν υπάρχει κανένα θρίλερ, αφού η υποψηφιότητά του έχει “κλειδώσει” ασκώντας κριτική για τους… ψιθύρους, με εκφράσεις “βαριές”.

Αναλυτικά ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει:

“Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake “θρίλλερ” για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Τώρα αρχίζει το αληθινό θρίλλερ για τον ίδιο. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος:Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία“.

Δείτε την ανάρτησή του

mpelavilas anarthsh

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου για μεταναστευτικό: Έχω ζητήσει θανατική ποινή για τους διακινητές, η χώρα δεν είναι σταθμός Λαρίσης
Η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Φωνής Λογικής υποστήριξες ότι τα φαινόμενα εγκληματικότητας, η αύξηση των γκέτο και η ενίσχυση του Ισλάμ στην Ευρώπη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ήπια μέτρα
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Κωστής Χατζηδάκης: Live η παρουσίαση του νομοσχεδίου κατά της γραφειοκρατίας
Έχουμε ήδη απτά δείγματα γραφής στη μάχη με το βαθύ κράτος σημείωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κάνοντας ειδική αναφορά στον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ όσον αφορά τον χρόνο απονομής συντάξεων
Κωστής Χατζηδάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις startups, η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Έχουμε όλα τα στοιχεία να πετύχουμε στο οικοσύστημα των startups. Έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μιλήσει τη γλώσσα σας» είπε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με εκπροσώπους εταιρειών AI-startups
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας, υπονόμευσε τους θεσμούς και οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια
«Εάν ο κ. Μητσοτάκης πίστευε στην αναθεώρηση του άρθρου 86, θα το χρησιμοποιούσε συνεχώς για να εμποδίσει τη δικαιοσύνη σε απανωτές δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να μην ελέγξει τους υπουργούς του;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τάσος Χατζηβασιλείου: Καμία απόκλιση από τις εθνικές θέσεις – Και ο Αντώνης Σαμαράς είχε μεταβεί στην Τουρκία για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
«Φοβάμαι ότι οποιαδήποτε πιθανή πολιτική πρωτοβουλία του στο μέλλον θα είναι περισσότερο προσωπική και όχι εθνική», ανέφερε για το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να ιδρύσει νέο κόμμα
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη Βουλή