Πολιτική

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: «Δεν ψηφίζω Πρόεδρο Δημοκρατίας»

Με μια κοφτή ανακοίνωση 20 λέξεων η αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά διευκρινίζει τι θα πράξει στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις πρωινές δηλώσεις της στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 όπου είχε αφήσει παράθυρο να πει "ναι".

«Δεν ψηφίζω Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το δήλωσα, το δηλώνω και θα το κάνω. Μόνο όσοι δεν με ξέρουν λένε το αντίθετο», τονίζει στη νεα ανακοίνωσή της η κα Τσαρουχά.

Το πρωί, η βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1,  είπε ότι στην Βουλή υπάρχουν πολλοι συνάδελφοί της που προσπαθούν να την πείσουν να αλλάξει στάση με την συζήτηση και όταν ρωτήθηκε για θέμα “κουμπαρά” είπε: «Δεν υπάρχει για εμένα κουμπαράς σε καμια περίπτωση».

Ωστόσο, αμέσως μετά και όταν ρωτήθηκε σε ποιά περίπτωση θα άλλαζε στάση είπε: «Θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου».

Και συνέχισε: «Εγώ είμαι αποφασισμένη να μην ψηφίσω Πρόεδρο, αλλά ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος, Ωστόσο, εγώ είμαι αποφασισμένη με τις παρούσες συνθήκες και μετ’ επιτάσεως το λεω να μην ψηφίσω Πρόεδρο».

Η κα αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στις πιέσεις που δέχεται είπε: «Δεν θα με πείσουν αυτή την στιγμή οι παρεμβάσεις που επιδιώκονται. Δεν αφήνω κανένα παράθυρο ανοικτό αλλά επειδή είμαι ειλικρινής σας λέω την καθαρή μου σκέψη. Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 34