Πολιτική

Με αγωγή απαντά στην κριτική Θέμου ο Βενιζέλος

Στα ...χαρακώματα Βαγγέλης Βενιζέλος και Θέμος Αναστασιάδης!

Ο υπουργός Άμυνας καταθέτει αγωγή εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 9,89 ,του Θέμου Αναστασιάδη και του συντάκτη του σταθμού Μάκη Πολλάτου. Αφορμή το ρεπορτάζ και τα σχόλια που μεταδόθηκαν χθες και σήμερα στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη,σχετικά με τη σύμβαση που υπέγραψε ο υπουργός Άμυνας για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια του ΠΝ. Ο κ. Βενιζέλος ενοχλήθηκε από τους χαρακτηρισμούς “πολιτική απάτη” και “ηθικό ατόπημα” που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των εκπομπών. 

Η κριτική που άσκησαν οι δύο δημοσιογράφοι είχε να κάνει με το αν γνώριζε ή όχι ο κ.Βενιζέλος τις καταγγελίες για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων μέσω της εταιρείας Ferrostaal,η οποία και μετείχε ως αντισυμβαλλόμενη στην αρχική σύμβαση κατασκευής υποβρυχίων του 2000. 

Ο υπουργός Άμυνας σε αναλυτική ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι οι σχετικές πληροφορίες για το θέμα προέκυψαν μετά από την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια και διευκρινίζει ότι έτσι κι αλλιώς η μία υπόθεση είναι άσχετη από την άλλη. 

Πάντως ίσως θα ήταν καλύτερο από την εύκολη λύση της κατάθεσης αγωγής -μη ξεχνάμε ότι ο κ.Βενιζέλος είναι αυτός που δημιούργησε το νόμο περί αγωγών εναντίον δημοσιογράφων- να έκανε μια παρέμβαση στην εκπομπή και να διευκρίνιζε ότι θεωρούσε ότι έχριζε διευκρίνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη σε Ακρίτα για τον διευθυντή του Ιπποκράτειου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χειρουργεί κανονικά με το φακελάκι;»
«Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ. Το πολεμάω, το αποστρέφομαι, το σιχαίνομαι. Το φακελάκι σημαίνει ότι αποσπάς χρήματα εκβιαστικά από τον κόσμο για μια υπηρεσία που το ΕΣΥ παρέχει δωρεάν», είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 3
Η ώρα της «κρίσης» για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Chevron
Στο τάιμινγκ αυτό φτάνει αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών και Επικεφαλής του πανίσχυρου Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας του Λευκού Οίκου Νταγκ Μπέργκαμ
Eurokinissi 2