Πολιτική

Mε αιτήματα από τα… αποδυτήρια άρχισε η συνεδρίαση στις Επιτροπές του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Με αιτήματα της Αντιπολίτευσης από τα... αποδυτήρια άρχισε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου επί του νομοσχεδίου με την μορφή του Κατεπείγοντος για τα νέα προαπαιτούμενα.

Μια διαδικασία, αυτή του Κατεπείγοντος, που εφόσον εγκριθεί, κάτι που είναι βέβαιο από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα γίνει αύριο και γύρω στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ψήφισή του.

Πάντως, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από νωρίς το πρωί με γραπτή του δήλωση ζητά από τις Επιτροπές της Βουλής κατ’ εξαίρεση – καθώς στα νομοσχέδια με Κατεπείγον χαρακτήρα δεν προβλέπεται στον Κανονισμό της Βουλής- να υπάρξει ακρόαση φορέων.
Χαρακτηριστικά στην δήλωσή του αναφέρει: «Η κατάχρηση, εκ μέρους της Κυβέρνησης της διαδικασίας του Κατεπείγοντος για την ρύθμιση και νομοθέτηση σοβαρών ζητημάτων, υποβαθμίζει το νομοθετικό έργο, θέτει προσκόμματα για τον απαιτούμενο διάλογο στη Βουλή και κυρίως αποκλείει την κοινωνία από το να συμμετέχει σ αυτή την κρίσιμη διαδικασία.
Μολονότι, τυπικά ο Κανονισμός της Βουλής, δεν προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή των Φορέων στη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλώ τους συναδέλφους όλων των Κομμάτων και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών να αποδεχθούν την πρόταση για την πρόσκληση, ενός περιορισμένου έστω αριθμού παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων κατά τη διαδικασία συζήτησης του ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών. Άλλωστε, παρόμοια πρότασή μου υιοθετήθηκε κατά τη συζήτηση του προηγούμενου κατεπείγοντος ν/σ των προαπαιτούμενων”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΞ για τον τουρκικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό: Δεν έχει έρεισμα, επιχειρεί να σφετεριστεί περιοχές ελληνικές δικαιοδοσίας
«Η Ελλάδα θα επιμείνει στην πολιτική αρχών που εφαρμόζει και καλεί την Τουρκία να μην προβάλλει μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς που ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι για εσωτερική χρήση και μόνο»
Χάρτης Τουρκίας 7