Πολιτική

Με ακρίβεια και ενέργεια «χτυπά» ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

«Η έκρηξη της ακρίβειας έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που κάνει αβίωτη την καθημερινότητα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκε την ενεργειακή πολιτική της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης «αύξησε την εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, προχώρησε σε βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση, οργάνωσε όλη την ενεργειακή πολιτική γύρω από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και αντί να προχωρήσει εντατικούς ελέγχους στην αγορά, έβαλε πλάτη στα καρτέλ» ανέφερε χαρακτηριστικά η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, σε ό,τι αφορά το κόστος ενέργειας, ότι «πρέπει να υπάρξει πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, να προχωρήσουν διμερή προθεσμιακά συμβόλαια μεταξύ παραγωγού και προμηθευτή στην αγορά ενέργειας, ώστε να συγκρατηθεί το κόστος και να ενεργοποιηθούν λιγνιτικές μονάδες σε πλήρες δυναμικό».

Τόνισε, επίσης, ότι «η ΝΔ δεν λαμβάνει μέτρα ούτε στο σκέλος της κοινωνικής προστασίας και της ενίσχυσης του εισοδήματος, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, η αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για να μπορούν στοιχειωδώς τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει μειωθεί στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, εμείς το έχουμε ζητήσει ήδη από τον Σεπτέμβρη, έχουμε καταθέσει δύο φορές την τροπολογία και η κυβέρνηση την έχει απορρίψει».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Μεσσηνία χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πρωθυπουργό της δικαιολογίας» και επεσήμανε ότι ετοιμάζεται να δραπετεύσει στήνοντας κάλπες.

«Η μόνη λύση για τον Μητσοτάκη είναι να δραπετεύσει από τα προβλήματα και από την ευθύνη προκηρύσσοντας εκλογές και να αναλάβουμε και πάλι εμείς αυτή την βαριά ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Μεσσηνία. «Το έχουμε ξανακάνει και θα το κάνουμε και πάλι» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει «με ισχυρή δέσμευση η έγνοια, το μυαλό μας και η ψυχή μας να είναι στον κόσμο της εργασίας να είναι στον κόσμο της παραγωγής και όχι στους λίγους και ισχυρούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών και να βρει λύσεις. «Δεν είναι διατεθειμένη, παρά μονάχα να ενεργεί προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, όχι όμως για το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «επιλογές για να στηρίξει τα καρτέλ και τα funds που επενδύουν στην ενέργεια».

Από το στόχαστρο του πρώην πρωθυπουργού δεν ξέφυγαν τα μπόνους που πήραν τα στελέχη στον ΔΕΔΔΗΕ «εν μέσω αυτής της μεγάλης ενεργειακής κρίσης».

«Τα golden boys που έχει βάλει στην ΔΕΗ παίρνουν ετήσιες απολαβές 360 χιλιάρικα μαζί με τα bonus» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Διπλάσιο μισθό από αυτό του πρωθυπουργού. Σήμερα βγήκε πάλι στην δημοσιότητα ότι το άλλο γαλάζιο golden boy που έχουν βάλει στον ΔΕΔΔΗΕ τις τελευταίες ημέρες έδωσε bonus στον εαυτό του 60 χιλιάρικα και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ 50 χιλιάρικα. Γιατί; Γιατί ακολουθούν μια πολιτική που έχουν οδηγήσει τα νοικοκυριά σε απόγνωση;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»