Πολιτική

Με ψήφους της ΝΔ διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο Άγγελος Μπίνης

Εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ο διορισμός του Άγγελου Μπίνη στη θέση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ο Άγγελος Μπίνης, δήλωσε υπερήφανος για την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα και έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της Αρχής από το 2019, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι δεν διατηρούνται στο συρτάρι και ολοκληρώνονται σε τέσσερις μήνες. Προσέθεσε δε, ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα, με την οποία παρακολουθείται η πειθαρχική διαδικασία και πλέον θα ασκείται έλεγχος σε όσους κωλυσιεργούν.

Κατά την διαδικασία της ακρόασης του υποψήφιου επικεφαλής της Αρχής, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Κ. Ζαχαριάδης υποστήριξαν ότι υπήρξε φωτογραφική διάταξη στην προκήρυξη για τον εν λόγω διορισμό, ενώ ο Θάνος Πλεύρης τους κατηγόρησε ότι εξαπολύουν επίθεση που εμφορείται από χαρακτηριστικά προσωπικής εμπάθειας.

«Δεν μπορεί να αποτελεί κριτική ότι ο κ. Μπίνης συνεργάστηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο με τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών», είπε ο κ. Πλεύρης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε μομφή ότι ο σημερινός επικεφαλής της Αρχής είχε στενή υπηρεσιακή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περίοδο που διατηρούσε το χαρτοφυλάκειο του υπουργού Εσωτερικών.

Τον διορισμό του καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το Μέρα25, ενώ παρών δήλωσε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 2