Πολιτική

Μειωμένος ΦΠΑ και για την Σαμοθράκη

Mε προσθήκη της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προστέθηκε και η Σαμοθράκη στα νησιά που θα ενταχθούν στον μειωμένο ΦΠΑ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής απέφυγε την «μετωπική» σύγκρουση με τη ΝΔ σε σχέση με τις Πρωθυπουργικές εξαγγελίες και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες για την πάταξης της μεγάλης φοροδιαφυγής λέγοντας πως «θα τεντώσουμε όσο μπορούμε τα όρια της επιτήρησης για το καλό του ελληνικού λαού και την διόρθωση των αδικιών του παρελθόντος» εξηγώντας πως τα έσοδα αυτά που προέρχονται από το πλαστικό χρήμα και την εθελουσία αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων «είναι μη παραμετρικά και η κυβέρνηση μπορεί να τα διαθέσει όπου εκείνη κρίνει καθώς δεν μετρούν στο χτίσιμο των δημοσιονομικών στόχων».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει την στάση της ΝΔ για την τροπολογία μείωσης του ΦΠΑ έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Ανάμεσα πάντως, στους βουλευτές που υπέγραψαν το αίτημα είναι και ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχαν Αχμέτ. Το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει νέες αναταράξεις στην κοινοβουλευτική συνοχή του Ποταμιού. Υπενθυμίζεται πως το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία της τροπολογίας για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα ενότητας από τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Να ξεχωρίζουμε τα σοβαρά ενός κόσμου που αλλάζει από τα μικρά του κομματικού μικρόκοσμου
Ο πρωθυπουργός, από το υπουργικό συμβούλιο, συνέδεσε τη διεθνή αστάθεια με την ανάγκη εσωτερικής συνοχής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει παρούσα σε όλα τα διπλωματικά μέτωπα
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κατώτατο μισθό στα 920 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Αύξηση 40 ευρώ τον μήνα από πέρυσι
Πρόκειται για μηνιαία αύξηση 40 ευρώ από πέρσι, που πρακτικά είναι μισός μισθός ετησίως. Σημειώνεται πως είναι η 6η κατά σειρά αύξηση, με την σωρευτική πρόοδο να είναι στο +41,5% από το 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 207