Πολιτική

Μενδώνη: Επλήγη το κύρος του ΚΑΣ αλλά θα αποκατασταθεί

Τη χαρά και τη συγκίνησή της που ξαναβρέθηκε για λίγο -αν και με άλλη ιδιότητα- σε συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή της στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ με τη νέα σύνθεση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω περάσει 10,5 χρόνια από τη ζωή μου εδώ. Φυσικά, δεν μπορώ να μην ανατρέξω στο 1999, όταν σε αυτό εδώ το τραπέζι ήταν ο Μπούρας, ο Ζίας κι άλλοι άνθρωποι που διαμόρφωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ιστορία και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, συμβάλλοντας, με την παρουσία και άλλων μελών (Λαμπρινουδάκης, Δημακόπουλος κ.α.), καθοριστικά στο κύρος του ΚΑΣ».

Ένα κύρος που, όπως είπε η κ. Μενδώνη, σε κάποιες περιπτώσεις επλήγη. «Είμαι σίγουρη ότι θα αποκατασταθεί γιατί σας ξέρω όλους και ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που πρυτάνευσε όλα αυτά τα χρόνια είναι ο επιστημονικός λόγος. Χωρίς τον επιστημονικό λόγο και την επιστήμη, η πολιτική αντιμετωπίζει δυσκολίες», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού προς τα μέλη του ΚΑΣ, στα οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία και αρχή, καθώς και τα θέματα να περνούν «με ηρεμία, χωρίς παρεμβάσεις και με τη σοφία που σας διακρίνει».

«Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στις υπηρεσίες» και «πολλά θέματα τα οποία θα πρέπει να εισαχθούν στο Συμβούλιο. Γι’ αυτό», συμπλήρωσε η κ. Μενδώνη, θα χρειαστεί να γίνουν διπλές συνεδριάσεις και να εντατικοποιηθεί λίγο ο ρυθμός. Τέλος, τόσο η υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου -ο οποίος εξέφρασε την «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» που αισθάνεται να βρίσκεται με τα μέλη του ΚΑΣ- υπογράμμισαν την εξαιρετική συνεργασία τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης