Πολιτική

ΜέΡΑ25 για Μητσοτάκη: “Εκκωφαντική σιγή για Συμφωνία των Πρεσπών”

Για "εκκωφαντική σιγή" σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, "περιβαλλοντοκτόνα σχέδια για τις Σκουριές" και "εξαπάτηση των πολιτών που συνεχίζεται" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, για την παρουσία του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ.

“Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πως τα περιθώρια κινήσεων που του επιτρέπουν οι δανειστές είναι εξαιρετικά περιορισμένα – το μόνο μέτρο που έχει κάποιο ειδικό βάρος είναι η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, αλλά και πάλι είναι κενό γράμμα ως προς τον αναπτυξιακό ρόλο που θέλει να επιτελέσει η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο όσο παραμένει η 100% προκαταβολή φόρου, για την οποία δεν έγινε η παραμικρή αναφορά. Άλλες εξαγγελίες είτε θα ισχύσουν μόνο για ένα χρόνο, είτε ενδέχεται να ισχύσουν σε “εύθετο” χρόνο που ελπίζουμε να είμαστε ακόμη ζωντανοί” αναφέρει η ανακοίνωση της ΜέΡΑ25, στην οποία τονίζεται:

ΜέΡΑ25 για Πρέσπες, Σκουριές

“Η φιλοπεριβαλλοντική συγκίνηση του πρωθυπουργού πρέπει να αναγνωσθεί σε συνάρτηση με τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδιά του για τις Σκουριές, για τη Θράκη, για το Ελληνικό, για τη “διευκόλυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων”.

[read4more]

Θα είναι “αμείλικτος στην εργοδοτική αυθαιρεσία” – όπως είδαμε στις δύο τροπολογίες Βρούτση (κατάργηση βάσιμου λόγου απόλυσης και παροχή προνομίου να αυθαιρετούν εργοδοτικά οι μεγαλοεργολάβοι). Το άσπρο, μαύρο.

Δεν είναι ιδιαίτερα μακρινή η περυσινή ΔΕΘ, κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατράνωνε πως “θα καταψηφίσει” (καλά μέχρι εδώ) και “θα ακυρώσει” (πατήστε το μηδέν) την, εν γένει θετική για το ΜέΡΑ25, Συμφωνία των Πρεσπών.

Η μόνη αναφορά που υπήρχε στην ομιλία του αφορούσε… τα μακεδονικά προϊόντα και την προστασία τους! Εκκωφαντική σιγή.

Προφανώς, οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην φετινή ΔΕΘ με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια φερεγγυότητα με την οποία αποδεικνύεται εκ των υστέρων πως έπρεπε να λάβουν τα περσινά. Δηλαδή, απολύτως μηδενική. Η εξαπάτηση των πολιτών συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7