Πολιτική

Μέρκελ καλεί Τσίπρα πριν δει τον Ερντογάν

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται (για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο) την Τουρκία, εν μέσω των τεταμένων σχέσεων της Άγκυρας τόσο με τη Γερμανία όσο και με την Ελλάδα. Η καγκελάριος της Γερμανίας θα βρεθεί στη γείτονα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου αλλά πριν από την επίσκεψή της θέλει να μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο ηγέτες αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στις επόμενες μέρες αλλά το πότε ακριβώς δεν έχει γίνει γνωστό. Μόνο ότι το τηλεφώνημα θα γίνει με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζήτηση θα επικεντρωθεί στις ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Ωστόσο, αναμένεται να τεθεί και η προκλητική στάση της Άγκυρας, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ένα παρόμοιο θέμα με την Άγκυρα αντιμετωπίζει και το Βερολίνο. Τα δημοσιεύματα πως 40 Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε ΝΑΤΟϊκή βάση έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία εξόργισαν την τουρκική πλευρά, που ζήτησε από τη Γερμανία την έκδοση των “πραξικοπηματιών”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης για την αίθουσα της δίκης, η αντιπολίτευση μιλά για εικόνα που εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταλληλότητα του χώρου στη Λάρισα, επικαλούμενη τον σχεδιασμό του βάσει της ανακριτικής διαδικασίας
Δίκη για Τέμπη, Λάρισα
Ο Σωκράτης Φάμελλος «έριξε άκυρο» και επισήμως στον Νίκο Ανδρουλάκη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση για συμμετοχή στο θεματικό τραπέζι «Σύνταγμα και Θεσμοί», διαμηνύοντας πάντως ότι ο διάλογος στον προοδευτικό χώρο παραμένει αναγκαίος
Νίκος Ανδρουλάκης και Σωκράτης Φάμελλος 7