Πολιτική

Μέρκελ – Ολάντ για Προσφυγικό: Δέκα ημέρες προθεσμία για τη δημιουργία των hot spots!

Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με θέμα την προσφυγική κρίση και το Brexit έχουν στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να χαράξουν κοινή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα και την Τουρκία.

 

Θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο της πρωτεύουσας της Αλσατίας, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Κατά την άφιξή τους δεν έκαναν δηλώσεις.
Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

“Αποφασισμένοι να υπερασπισθούν τη ζώνη Σένγκεν”, όπως δήλωσε διπλωματική πηγή την Παρασκευή, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν λύσεις για τα θέματα της σύστασης των “hot spots”, των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, της επαναπροώθησης των ατόμων που δεν δικαιούνται ασύλου, των ελέγχων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και της κατανομής των προσφύγων.

Ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα, Γερμανία και Γαλλία θα ζητήσουν τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ελλάδα να βρουν τρόπο συνεργασίας όσον αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Επίσης, αναμένεται να πιέσουν την Ελλάδα στο ζήτημα των hotspots, ζητώντας να είναι έτοιμα τις επόμενες δέκα ημέρες, μέχρι την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής !

Για το ζήτημα του βρετανικού δημοσψηφίσματος, Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν. “Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ”, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Mega

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6