Πολιτική

Μέρκελ: Πολύ δύσκολη η συμφωνία για την Ελλάδα – Θέλουμε να παραμείνει στο ευρώ

- Μήνυμα με νόημα της Μέρκελ από την Άπω Ανατολή λίγες ώρες πριν το Eurogroup
- Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά το νόμισμα έχει διπλή όψη, λέει η Καγκελάριος
- Ζήτησε εφαρμογή δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία θα διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.

Σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο σχετικά με το αν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός “Grexit”, όπως έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο σαββατοκύριακο, η Αγγελα Μέρκελ, απάντησε: “Το έχω πει επανειλημμένως, και μπορώ να το πω και πάλι εδώ, ότι πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Εχουμε εργασθεί γι΄αυτό εδώ και πολλά χρόνια”.

“Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις – από τη μία πλευρά η αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και από την άλλη η ετοιμότητα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και άλλων δεσμεύσεων (στην Ελλάδα). Ως προς αυτό, είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά έναν πολύ δύσκολο δρόμο” πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ορόσημο της ΔΕΘ για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ και οι χειρισμοί στην υπόθεση της παραπομπής Καραμανλή σε Προανακριτική
Στην πρόταση που θα καταθέσει η ΝΔ, θα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ζητείται η παραπομπή του κ. Καραμανλή σε προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής