Πολιτική

Μετά την πρόκληση του Σόιμπλε νέο υβρεολόγιο από την Die Welt κατά Τσίπρα – Πάλι ζητούσε χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του

- Μετά το “είναι η εφαρμογή ηλίθιε” του Σόιμπλε τώρα η γερμανική Die Welt προσπαθεί να ρεζιλέψει τον Αλέξη Τσίπρα
- Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα έναν ξεροκέφαλο πρωθυπουργό που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα του από την κρίση
- Το γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει πως στο Νταβός ο πρωθυπουργός έγινε περίγελος με την ελλιπή κατανόηση των οικονομικών
- Το Μαξίμου έχει αλλάξει στρατηγική και δεν απαντά στις επιθέσεις του κ. Σόιμπλε ούτε των “δορυφόρων” του

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να κρατάει χαμηλούς τόνους απέναντι στις όποιες προκλήσεις προέρχονται από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτό θα εκτιμηθεί από τον γερμανό αξιωματούχο, αλλά ούτε και από τα μέσα που τον στηρίζουν.

Έτσι μετά την ιταμή επίθεση από τον Β. Σόιμπλε στο Νταβός με τη φράση “Είναι η εφαρμογή ηλίθιε” η οποία προφανώς απευθυνόταν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση, ήρθε και ένα δημοσίευμα της Die Welt να συνεχίσει την πρόκληση με ακόμα χειρότερους χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Η γερμανική εφημερίδα αναφερόταν στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβό με τα χειρότερα λόγια και με τίτλο: “Πως ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελως στο Νταβός”. Μάλιστα, αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με τις λιγοστές γνώσεις του για τα οικονομικά και για το γεγονός πως δεν τα κατανοούσε, σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να επιτεθεί στον κ. Σόιμπλε ο οποίος επιδέξια πέρασε στην αντεπίθεση.

Η εφημερίδα σημειώνει πως αυτή η διαμάχη ανάμεσα σε Τσίπρα και Σόιμπλε μπορεί να είχε ενδιαφέρον πριν από μερικούς μήνες, αλλά όχι τώρα, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι πλέον ένας πρωταγωνιστής αλλά αντίθετα ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός που δεν μπορεί καν να βγάλει τη χώρα του από την κρίση.

Συνεχίζοντας το υβρεολόγιο, η εφημερίδα σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και για να το στηρίξει αυτο, επικαλείται τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται ξανά στα ύψη, στα αντίστοιχα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο.

Η Die Welt αναφέρετυαι στην έκκληση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για ευρωπαϊκή αλλελεγγύη, σημειώνοντας όμως με ειρωνικό τρόπο πως αυτό που πραγματικά εννοούσε ήταν να δοθούν περισσότερα χρήματα στην καταχρεωμένη χώρα του.

Δεν παραλήπτει μάλιστα η εφημερίδα να κάνει μαθήματα οικονομικών στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως μπορεί να προσπάθησε να επανέλθει στις μάχες του παρελθόντος αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα.

Το Μαξίμου δεν αναμένεται να απαντήσει ούτε σε αυτή την πρόκληση, αφού στο θέμα ακολουθεί πλέον διαφορετική τακτική. Παλιότερα οτιδήποτε προερχόταν από τον κ. Σόιμπλε είτε με διαρροές είτε με δημοσιεύματα, το Μαξίμου έσπευδε να απαντήσει με επίσης επιθετικό τρόπο. Αυτό τώρα έχει αλλάξει και φάνηκε σήμερα ξεκάθαρα, αφού η κυβέρνηση επίσημα τουλάχιστον δηλώνει πως δεν θεωρεί τη φράση του κ. Σόιμπλε ως προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 20
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 11