Πολιτική

Αρχίζει ο “μαραθώνιος” του Ζάεφ! Τα επόμενα βήματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες

Η συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων για τη "Βόρεια Μακεδονία" υπεγράφη το πρωί της Κυριακής (17.06.2018), στις Πρέσπες. Πλέον, αρχίζει ο "μαραθώνιος" για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Τετάρτη – όπως μετέδωσε ο ALPHA- ο Ζάεφ αναμένεται να φέρει τη συμφωνία στη βουλή των Σκοπίων, προς κύρωση.

Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

Στις 28 Ιουνίου, όταν και θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ θα λάβει την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του μήνα, θα λάβει και την πρόσκληση του ΝΑΤΟ.

Θα ακολουθήσει το δημοψήφισμα και στη συνέχεια το πιο κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, που είναι η συνταγματική αναθεώρηση.

Μόνο, τότε, θα έρθει και στην ελληνική Βουλή η συμφωνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να μας σύρουν στο χάος του 2015» και «άλλοι μένουν παγιδευμένοι στα συνθήματα του '81»
Μητσοτάκης, Συνέδριο ΝΔ
121
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Κυριάκο Μητσοτάκη 16ο στο Συνέδριο της ΝΔ: Έθεσε ξανά την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στήριξης στην «γαλάζια» παράταξη, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στον ρόλο του πρωθυπουργού στην Ευρώπη
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Συνέδριο ΝΔ