Πολιτική

Μετωπική Μαξίμου – Ντάϊσελμπλουμ – Δυναμιτίζει το κλίμα όπως πάντα πριν από κάθε διαπραγμάτευση

- Ευθεία επίθεση τιου Μεγάρου Μαξίμου στον Γερούν Ντάϊσελμπλουμ
- Τον κατηγορεί ότι δυναμιτίζει το κλίμα και δημιουργεί εντυπώσεις
- Ο Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε χθές ότι η αξιολόγηση θα πάρει μήνες

Επίθεση στον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορώντας ότι ότι δυναμιτίζει το κλίμα και ότι μάλιστα το κάνει κάθε φορά πριν από τις διαπραγματεύσεις φωτογραφίζοντας έτσι και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

«Είναι γνωστή η στάση που κρατούν συγκεκριμένοι κύκλοι της Ευρώπης, που πριν από κάθε διαπραγμάτευση φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και να δημιουργούν εντυπώσεις. Έχει αποδειχθεί ότι αυτοί στο τέλος μειοψηφούν», σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με όσα υποστήριξε χθες ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο κ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πάρει πιθανόν μήνες για να ολοκληρωθεί. Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι η Ευρωζώνη μπορεί να εξετάσει κινήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μόνον εάν η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά μία σειρά επίμαχων μεταρρυθμίσεων, κυρίως αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

«Μπορεί να υπάρξει μία επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, μόνον εάν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα ανοικτά θέματα – και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι το μεγαλύτερο», δήλωσε χθες ο Ντάισελμπλουμ στο Άμστερνταμ. Η αξιολόγηση θα χρειασθεί «σίγουρα μάλλον μήνες παρά εβδομάδες», πρόσθεσε.

Εάν τα μέτρα για το συνταξιοδοτικό ψηφισθούν και η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το θέμα του ελληνικού χρέους θα μπει στην ατζέντα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Μία θετική έκβαση θα οδηγήσει σε περαιτέρω εκταμιεύσεις, δόσεις για την Ελλάδα, σε συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και μέτρα σχετικά με το χρέος – αλλά αυτή θα είναι η σειρά των πραγμάτων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 17
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος