Πολιτική

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών – Στην Τουρκία η επόμενη συνάντηση

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, ο νέος κύκλος συνομιλιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ ο επόμενος κύκλος επαφών θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Μάλιστα, το ΥΠΕΘΑ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

«Έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, στη Θεσσαλονίκη, ο νέος κύκλος συναντήσεων των αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Τη συνάντηση διοργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος.

Οι αντιπροσωπείες αποτελούνταν από Πρέσβεις, ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπούς αξιωματούχους των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν ανασκόπηση της εφαρμογής των αμοιβαίως συμφωνημένων δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για το 2025 και συζήτησαν τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το 2026.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Σημανδράκος έστειλε δύο επιστολές στο Μαξίμου, το αυτί του Πρωθυπουργού άκουσε τίποτα;»
«Τα γνώριζε και τα επέτρεψε μία ''γαλάζια'' συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης