Πολιτική

Μετρό Θεσσαλονίκης και αυτοκινητόδρομοι στη συνεδρίαση της διυπουργικής Μεγάλων Έργων Υποδομής

Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η τρίτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, υπό τον Συντονιστή Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.
 

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στη διαδικασία απόκτησης και διάθεσης γης (απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές έρευνες) που παρατηρούνται στα έργα των πέντε αυτοκινητοδρόμων και το Μετρό Θεσσαλονίκης, η Διυπουργική Επιτροπή έκανε δεκτές τις προτάσεις της Τεχνικής Επιτροπής που αφορούν διοικητικές και νομοθετικές πράξεις, οι οποίες θα εγγυηθούν την τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης των έργων.

Έγινε εκτενής ενημέρωση για την πρόοδο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, σχετικά με το έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Επιτροπή επιμένει στην ανάγκη να ικανοποιηθούν οι τέσσερις όροι που έχει θέσει στους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση.
Σχετικά με τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, παρουσιάστηκε ο Οδικός Χάρτης των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίηση των έργων στη θέση «Πλατύ Χωράφι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ζήτησε μόνη της την άρση της ασυλίας της από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα
«Στη χώρα καταγωγής μου, την Ελλάδα, έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον μου από πολιτικούς αντιπάλους. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οποιαδήποτε αμερόληπτη δικαστική εξέταση θα αποδείξει αδιαμφισβήτητα την αθωότητά μου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ