Πολιτική

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Δεν είμαστε ιδιοκτήτες αλλά περαστικοί ένοικοι στον πλανήτη μας, και συνακόλουθα πρόσκαιροι - και γι΄αυτό αναλόγως υπόλογοι - διαχειριστές των συνθηκών διαβίωσης μέσα στα, πολλαπλώς πεπερασμένα, όριά του» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η εξέλιξη του ανθρώπου εξαρτάται και από την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και προσθέτει ότι η αξία του ανθρώπου και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, εξαρτώνται απολύτως από το επίπεδο σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, όπως τούτο πρέπει να διαιωνίζεται σύμφωνα με τους απαράβατους κανόνες ισορροπίας του πλανητικού μας οικοσυστήματος” αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε μεταξύ άλλων, δυο μεγάλες αλήθειες αναφορικά με το περιβάλλον και την σημασία του για τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα: Πρώτον, ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αυτοσκοπός, υπό την έννοια ότι η πραγματική οικονομική ανάπτυξη νοείται μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο, το πνεύμα και τον πολιτισμό, αφού τότε μόνο νομιμοποιείται να χαρακτηρίζεται αειφόρος, και δεύτερον, ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι αποκλειστικώς ζήτημα συλλογικής συμπεριφοράς. Είναι επιπλέον – και μάλιστα εν πολλοίς – θέμα ατομικής συμπεριφοράς.

«Ο καθένας μας οφείλει να αναλαμβάνει τις στοιχειώδεις ευθύνες του ως προς τον συνειδητό σεβασμό του περιβάλλοντος, τόσο για τον κόσμο που ζούμε, όσο και για τον κόσμο που οφείλουμε να διασφαλίσουμε στις μελλοντικές γενιές» καταλήγει ο κ. Παυλόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
27
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης