Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης από την Πάτρα: Το Καλάθι του Νοικοκυριού δεν αφορά τους αριστερούς του χαβιαριού και τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας

Μητσοτάκης από την Πάτρα: Το Καλάθι του Νοικοκυριού δεν αφορά τους αριστερούς του χαβιαριού και τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας

Με μια μακροσκελή ομιλία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους πολίτες της Πάτρας καλώντας τους να μην επιτρέψουν σε κάποιους να γυρίσουν την χώρα πίσω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας μια σύγκριση του χθες με το σήμερα τόνισε ότι από το 1975 έως το 1995 έκλεισαν 80 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας. Για χρόνια είπε η Πάτρα έζησε τον εφιάλτη της ανεργίας. «Είμαι εδώ σήμερα για να σας πω ότι όλα αυτά ανήκουν στο χθες που δεν θα το ξαναζήσουμε. Η χώρα είναι ήδη μια άλλη χώρα και η Πάτρα μπαίνει σε αντίστοιχη τροχιά προόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Όσοι σνομπάρουν το Καλάθι του Νοικοκυριού ας πάρουν το ακριβό τους κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού

«Το ξέρω», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί και τα νοικοκυριά πιέζονται από την ακρίβεια και δεν θέλω να πανηγυρίζουμε ως κομματικά στελέχη αλλά και να μην μηδενίζουμε. Δεν ήταν τυχαίο ότι τον Οκτώβριο η Ελλάδα βρέθηκε στην δεύτερη χαμηλότερη τιμή ρεύματος μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών. Πρώτοι στην Ευρώπη φορολογήσαμε τα υπερέσοδα των παρόχων ενέργειας. Ως προς το Καλάθι του Νοικοκυριού είπε ότι είναι ένα μέτρο που σπεύδουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες. Δεν αφορά είπε σκωπτικά τους αριστερούς του χαβιαριού και τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας. Με το Καλάθι του Νοικοκυριού είμαστε εμείς. Όσοι το σνομπάρουν και το λοιδορούν ας πάρουν το ακριβό τους κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού».

Αρχές του 2025 το Πάτρα – Πύργος θα είναι πραγματικότητα

Αναφερόμενος στην Πάτρα ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σε εξέλιξη έργα 4 δις και λιμάνια, σιδηρόδρομοι και οδικές αρτηρίες φτιάχνουν την πόλη του μέλλοντος και την δυτική πύλη που ονειρεύεται. Είπε ακόμα ότι η ανεργία μειώθηκε σημαντικά στην δυτική Ελλάδα και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Πάτρα και η Αχαΐα γίνονται κέντρο ανάπτυξης και απασχόλησης. Η διαχρονική υστέρηση στην κατασκευή ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου οφειλόταν σε κατακερματισμό των συμβάσεων αλλά έχουν εξασφαλιστεί 4,5 δις ευρώ σε πόρους. Θέλουμε να μπορεί ο Πατρινός να πηγαίνει στην Αθήνα σε κάτι παραπάνω από 2 ώρες και αυτό είναι εφικτό, σημείωσε. Επίσης είπε ότι 5,2 χλμ θα είναι η υπογειοποίηση που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ έτσι ώστε το τρένο να φτάσει στο λιμάνι. Υπογράφηκαν σήμερα τα τελευταία 27 χλμ έως το Ρίο. Ο σκοπός είναι ταυτόχρονα ένα τρένο προαστιακός να καλύπτει τις ανάγκες όλης της περιοχής.

Για τους δρόμους που θα κοστίσουν πάνω από 200 εκατομμύρια είπε ότι το πιο σημαντικό είναι τα 75 χλμ του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου προς τον Πύργο. Ήταν δραματική η κατάσταση όταν το παραλάβαμε, είπε και πρόσθεσε ότι με δική του προσωπική παρέμβαση εξασφαλίστηκε η συνέχει της διαπραγμάτευσης. Το έργο προχωράει πιο γρήγορα και αρχές του 2025 το Πάτρα – Πύργος θα είναι πραγματικότητα.

Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική η ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει την σταθερότητα της χώρας

Ο τόπος μπαίνει σε προεκλογική τροχιά αλλά εν μέσω προκλήσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: Τα εθνικά θέματα και οι απειλές ενός απρόκλητου γείτονα. Επίσης η παγκόσμια ακρίβεια επιχειρείται να παρουσιαστεί από κάποιους ως εσωτερικό πρόβλημα και κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την δικαιολογημένη αγωνία σε τυφλή διαμαρτυρία. Οι άθλιες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ συναντώνται με τα σχέδια κάποιων που θα επιθυμούσαν μια αγκυλωμένη και αδύναμη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι δεν θα υποκύψουμε. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει και αδύναμη χώρα. Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική η ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει την σταθερότητα της χώρας.

Η αμυντική συμφωνία δεν καταργείται με ένα νόμο και ένα άρθρο

«Η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για δημιουργικότητα. Στην διεθνή σκηνή είμαστε μέρος του ελεύθερου δυτικού κόσμου. Ανήκομεν εις την Δύσιν, το είχε πει ο ιδρυτής μας πριν από 40 και χρόνια και γι αυτό είμαστε δίπλα στην Ουκρανία και καταδικάζουμε την ρωσική επίθεση γιατί δεν θέλουμε να καθιερωθεί εκεί στην Ουκρανία ένα τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα μετέφερε η Τουρκία στην δική μας γειτονιά. Οι δήθεν ίσες αποστάσεις μεγαλώνουν τις δικές μας αποστάσεις από το εθνικό συμφέρον. Είμαστε κλειστοί σε οποιαδήποτε πρόκληση αλλά ανοικτοί στον διάλογο.

Θα συνιστούσα στους γείτονές μα σαν μην πανηγυρίζουν επειδή ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα καταργήσει την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία. Αυτά δεν γίνονται με ένα νόμο και ένα άρθρο. Θα συνεχίσουμε να παραλαμβάνουμε τα rafale όπως και τις φρεγάτες και ας μείνουν κάποιοι παραπονεμένοι.

Αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις σημείωσε μεταξύ άλλων ότι κάποιοι συνειδητά διακινούσαν τα συνθήματα «ΝΔ παιδεραστές» και τώρα βρήκαν καταφύγιο στις διαβόητες υποκλοπές. Συνέδεσαν νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά.

Οι συκοφάντες μπλέκουν πρόσωπα και χρόνους. Υποστηρίζουν ότι το Predator έσωσε την οικογένεια Πιερρακάκη στο Μάτι. Τα παιδιά του και η γυναίκα του βρέθηκαν στην θάλασσα αλλά αυτοί που διασπείρουν άθλιες φήμες λένε ότι το Predator τους βρήκε και τους έσωσε.  Θέλουν να αμαυρώσουν το ψηφιακό κράτος και την επιτυχία που όλοι αναγνωρίζουν. Το χυδαίο συναντά το γελοίο. Μέχρι και στις διακοπές Τσίπρα ενέπλεξαν τις παρακολουθήσεις. Κύκλοι τον ανάγκασαν να κάνει κρουαζιέρα ενώ οι στάχτες στο Μάτι ακόμα ζεστές. Σύντομα θα πάρει το μάθημα να μην στήνει σκευωρίες.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις εκλογές είπε: δεν θα με ακούσετε να αναφέρομαι σε διπλές εκλογές αλλά σε εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για αδιαφορία ούτε για αδράνεια και η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους που μπορεί να οδηγήσουν σε τερατογεννέσεις. Σήμερα χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Ο στόχος μας είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα. Το εκλογικό δίλημμα είναι πάμε μπροστά η πάμε πίσω; Χρειάζεται να ζήσουμε μια δεύτερη φορά στην συμφορά η δίνουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή;»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις