Πολιτική

Μητσοτάκης από το Ισραήλ: Η Τουρκία απειλεί την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή

Στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και ιστορίας που συνδέουν τις δύο χώρες αναφέρθηκαν τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους μετά τη συνάντησή τους σήμερα το μεσημέρι στην Ιερουσαλήμ. Οι δυο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στα κοινά συμφέροντα και προκλήσεις που παρουσιάζονται στις δυο χώρες, αλλά και στον κοινό στόχο που έχουν για διασφάλιση της ευημερίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τους δυο στον τουρισμό, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη χώρα του που επιλέγουν κάθε καλοκαίρι ως προορισμό τους την Ελλάδα και τον Κυρ. Μητσοτάκη να σημειώνει πως από 1η Αυγούστου, οι ισραηλινοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως η χώρα μας, βάζει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην «επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» λέγοντας πως η δραστηριότητές αποτελούν απειλή ως προς την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή.

Εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την Ειρήνη, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έτσι ακριβώς έκανε η χώρα στην υπογραφή της ΑΟΖ με την Ιταλία πριν μερικές ημέρες.

Νωρίτερα και κατά την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Ισραηλινό ομόλογό του ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Χαίρομαι που σας βλέπω, πρωθυπουργέ», είπε ο κ. Νετανιάχου. «Είναι πάντοτε και δική μου χαρά να έρχομαι στο Ισραήλ. Ζητώ συγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χαίρομαι για την επίσκεψή σας πρωθυπουργέ, η οποία καταδεικνύει τις επιτυχείς και τις θαυμάσιες διμερείς μας σχέσεις», ανέφερε στη συνέχεια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Πράγματι, αποτελεί πάντα και δική μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι το Ισραήλ. Είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό μετά την κρίση του κορονοϊού», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο κ. Νετανιάχου αποκρίθηκε: «Αυτό σημαίνει πολλά. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13