Πολιτική

Μητσοτάκης: Διευρύνεται ο έλεγχος των συμβάσεων και σε άλλους φορείς του Δημοσίου

Τη συνέχιση, αλλά και τη διεύρυνση των ελέγχων της μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, και σε άλλους δήμους και φορείς του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετέφερε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, την πρόθεση του υπουργείου να ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Επίσης, τόνισε ότι “η εικόνα τεσσάρων- πέντε δημάρχων που παρεμποδίζουν τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αδικεί την εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κάνει κακό”.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε γνωστό στο προεδρείο της Ένωσης, ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων θα διευρυνθεί σε άλλους δέκα δήμους και σε φορείς του δημοσίου (ήδη διεξάγεται έλεγχος στο υπουργείο Πολιτισμού και σε δέκα δήμους) και επανέλαβε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των κριτηρίων του ΠΔ Παυλόπουλου, όπως άλλωστε αυτό αναφέρεται και στο σχετικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεσμεύτηκε πως μέσα στον Δεκέμβριο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την αξιολόγηση του 2014, η οποία θα διενεργηθεί βάσει του νέου, πάγιου συστήματος.
Στη διαβούλευση, σημειώνεται, ότι θα συμμετάσχει και η ΚΕΔΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7