Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιμένει στη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Την πρότασή του για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%, ούτως ώστε η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα κι η οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από το βήμα εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα θα βασίζεται σε ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιούνται σταδιακά.

[read4more]

Όσες περισσότερες μεταρρυθμίσεις ολοκληρώνονται, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τόσο περισσότερο θα μειώνεται κι ο στόχος για τα πλεονάσματα, έως ότου φτάσει στο 2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, εξάλλου, τη δέσμευσή του για μείωση φόρων από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησής του και στοχευμένες μειώσεις δημοσίων δαπανών, ενώ έκανε λόγο για αρνητικό κύκλο για τη χώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει σύντομα, με ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο κι ένα τραπεζικό σύστημα που έχασε το 98% της αξίας του.

Για το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που διευρύνει τις ανισότητες κι επέμεινε στο σύστημα τριών πυλώνων που παρουσίασε στη ΔΕΘ. Επίσης, πρότεινε την καθιέρωση υποχρεωτικής ασφάλισης για τα ακίνητα (από κίνδυνο σεισμού) και την υγεία, με συμπράξεις δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα, παρέχοντας παράλληλα ισχυρά φορολογικά κίνητρα προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης