Πολιτική

Μητσοτάκης: Ναι στους δασικούς χάρτες “αλλά χωρίς αδικίες” – Τροπολογία από τη ΝΔ

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται και πολλοί βρίσκονται σε απόγνωση με τη διαδικασία των δασικών χαρτών.

«Ιδιαίτερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι που – κατά απαράδεκτο τρόπο – τα χωράφια τους χαρακτηρίζονται δασικά», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος τόνισε παράλληλα πως ασφαλώς και πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των δασικών χαρτών, «αλλά χωρίς αδικίες για τους πολίτες και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν νέα χαράτσια σε μια εποχή μεγάλων δυσκολιών για όλους».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η ΝΔ κατέθεσε σήμερα τροπολογία που δίνει λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η Κυβέρνηση χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όσους αδικούνται.

Η τροπολογία

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία προβλέπουν την αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων που πηγάζουν από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας μέχρι το τέλος του 2019, οπότε λήγει η διαδικασία ολοκλήρωσης και κύρωσης των δασικών χαρτών. Όπως, επίσης, και τη δυνατότητα να υποβάλλονται ατελώς αντιρρήσεις από οποιονδήποτε έχει συμφέρον για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
 
Στην αιτιολογική έκθεσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στ’ άλλα τονίζουν: «Ένα κρίσιμο εγχείρημα και ένα μείζον αναπτυξιακό ζήτημα όπως αυτό των δασικών χαρτών μετατράπηκε από την Κυβέρνηση σε φοροεισπρακτικό μέτρο, που μάλιστα “ισοδυναμεί” με έναν νέο ΕΝΦΙΑ έως και 40 φορές μεγαλύτερο. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες πολίτες να βυθίζονται στην απόγνωση, αφού καλούνται να αποδείξουν το αυτονόητο: την ιδιοκτησία τους στη γη που τους ανήκει, που την καλλιεργούν και για την οποία φορολογούνται από το Ελληνικό Κράτος για χρόνια. Οι προτάσεις τροπολογιών που ακολουθούν έρχονται ως αναγκαιότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις στην εφαρμογή του Ν. 4389/2016 και αδικίες που προκύπτουν από σφάλματα της διοίκησης».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ σε συνάντηση με την ομάδα της Αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα – Την Τρίτη θα συναντηθεί με Τασούλα και Γεραπετρίτη
Την Τετάρτη το πρωί, στις 10:00, η νέα πρέσβης των ΗΠΑ θα μεταβεί στο μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μαρινάκης: Άστοχη επικοινωνιακά η διαχείριση του κλεισίματος των ΕΛΤΑ από την διοίκηση – Δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης  
«Η κυβέρνηση επί της ουσίας της απόφασης να κλείσουν κάποια καταστήματα και να μην μπαίνει μέσα εκατομμύρια μια εταιρεία που είναι στο Υπερταμείο δεν είναι αντίθετη»
Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
29
Το μεγάλο πάρτι της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και το συρτάκι - «Δεν θα απογοητεύσω τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»
Την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα - «Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 17