Πολιτική

Μητσοτάκης: “Όχι σε άλλες Νομικές Σχολές στην Ελλάδα”!

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης με εκπροσώπους της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μέλη της ολομέλειας προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης την Πέμπτη (20.12.2018) άκουσε τα προβλήματα που συνδέονται τόσο με την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την έλλειψη ακαδημαϊκού προσωπικού, όσο και με τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων τους.

Σε ό,τι αφορά τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την εθνική σημασία της για τη βόρεια Ελλάδα, η οποία θα πληγεί από την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν πως η ίδρυση μίας ακόμα Νομικής Σχολής στην Ελλάδα θα επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των υφιστάμενων Νομικών Σχολών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, εκ νέου, την αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας.

Τόνισε πως οι πρόχειρα σχεδιαζόμενες αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης υπακούν μόνο σε πελατειακή λογική και δεν συμβάλλουν στη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων ούτε εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Αντί η κυβέρνηση να βελτιώσει το υποβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον και τις υποδομές των υφιστάμενων σχολών, ακροβατεί με πειραματισμούς που αναστατώνουν φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως η μελλοντική κυβέρνηση του κόμματός του θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή.

πηγή: Νέα Δημοκρατία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ