Πολιτική

Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και κατηγορεί Τσίπρα για «υγειονομικό σαμποτάζ»

Τους πυλώνες της στρατηγικής της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα, στη μάχη κατά της πανδημίας, ξεδιπλώνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Παράλληλα, δίνει πράσινο φως για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση της μάχης κατά της πανδημίας.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και covid testing σε πιο εκτεταμένη κλίμακα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Βήμα της Κυριακής», και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διστάσει να επιτάξει και ιδιωτικές μονάδες υγείας αν χρειαστεί.

Ο δεύτερος πυλώνας, όπως εξηγεί ο ίδιος, «είναι η μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας. Και στη συνέχεια, με ρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν προσεκτικά οικονομικές δραστηριότητες».

«Πρώτο βήμα, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου», προσθέτει ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν αυτή τη «βαλβίδα εκτόνωσης» και θα πεισθούν, όπως σημειώνει, να επανέλθουν στην τήρηση των κανόνων «που έχουν ατονήσει».

mitsotakisvoulh

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Προτιμά τον δρόμο από το νόμο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνει με σφοδρότητα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις, κατηγορώντας τον για υγειονομικό αλλά και για κοινωνικό σαμποτάζ…

«Γιατί εκπέμπει το μήνυμα της συλλογικής παραβίασης των μέτρων προστασίας. Προσβάλλοντας όχι μόνο τους ασθενείς στις Μ.Ε.Θ. και τους γιατρούς που μάχονται. Αλλά και τα εκατομμύρια που πειθαρχούν και υπομένουν τους περιορισμούς», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός προσάπτει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προτιμά τον δρόμο από το νόμο» και αναφερόμενος στο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό μορατόριουμ», τον κατηγορεί ότι θέλει… «τη Δημοκρατία σε καραντίνα», τη Βουλή να μην νομοθετεί «και να μην αποφασίζει η Κυβέρνηση υπό την απειλή διαδηλώσεων».

Μητσοτάκης Πάσχα

Μητσοτάκης: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, εξηγώντας ότι επιθυμεί να θέσει στην κρίση των πολιτών συνολικά την πολιτική του και τα… «παραδοτέα» που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας.

«Θέλω την τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δύο περιόδους», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή σύγκρουση Λαζαρίδη – Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ίμια: «Οδηγήσατε τους τρεις ήρωες στον θάνατο» – «Να ανακαλέσει το “γκριζάρισμα” στο Αιγαίο»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον συνάδελφό του από το ΠΑΣΟΚ να κάνει μια αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σημίτη εκείνες τις κρίσιμες ημέρες του 1996 
Μακάριος Λαζαρίδης
Τριάντα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων: «Ένα τέτοιο ελικόπτερο δεν πέφτει από τον κακό καιρό, υπάρχουν ντοκουμέντα» λέει ο Νίκος Βλαχάκος
Αν και παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν υπήρξε τουρκική κατάρριψη, επιμένει ότι η πλήρης αλήθεια καλύπτεται από πέπλο σιωπής
Νίκος Βλαχάκος
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έτοιμες οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν φυσικό αέριο την ΕΕ μέσω του Κάθετου Διαδρόμου
Η υιοθέτηση από τις Βρυξέλλες της νομοθεσίας RePowerEU, που προβλέπει τον τερματισμό όλων των εισαγωγών από τη Ρωσία έως το φθινόπωρο του 2027, συνιστά -όπως αναφέρει η Αμερικανίδα πρέσβειρα- ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ