Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δώσατε στον θεσμό της Προέδρου της Δημοκρατίας τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόταση για μία 6ετή θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ευχαριστώ εσάς και τη Βουλή για την τιμή και την εμπιστοσύνη» είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Δευτέρας (20.01.25).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε σήμερα, Δευτέρα την Κατερίνα Σακελλλαροπούλου, αφότου το τετ-α-τετ τους αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε με μήνυμά του στους πολίτες πως η ΝΔ προτείνει τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω, όχι μόνο σε θεσμικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για την άψογη συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ιστορία γράφει ότι ήσασταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ότι δώσατε στον θεσμό τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε κοινωνικά ζητήματα, τον πολιτισμό και τις τέχνες» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης στο σύντομο διάλογο που είχε on camera με την κυρία Σακελλαροπούλου. 

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι κατά την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση το κυβερνών κόμμα θα προτείνει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια φορά, για μια εξαετή θητεία και σημείωσε με νόημα πως ενόψει της προεδρικής εκλογής πρέπει να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα με όρους ρεαλισμού και αλήθειας.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη και τη Βουλή για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, επεσήμανε ότι η θεσμική επικοινωνία ανάμεσα στους πολιτειακούς θεσμούς είναι σημαντική για τη Δημοκρατία και υπογράμμισε ότι σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν πολλές προκλήσεις και διακινδυνεύσεις, γι’ αυτό κι απαιτείται ετοιμότητα για ευρύτερες συναινέσεις.

«Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω εσάς και τη Βουλή για την τιμή, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, όταν πριν από 5 χρόνια μου αναθέσατε την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η θεσμική επικοινωνία μεταξύ πολιτειακών παραγόντων είναι πολύ σημαντική σε μια Δημοκρατία και αυτό εξυπηρετούσαν οι μηνιαίες συναντήσεις μας.

Οι εποχές μας έχουν προκλήσεις που υπερβαίνουν τα σύνορα της πατρίδας μας, αυτό καθιστά αναγκαίες τις συναινέσεις για το καλό του τόπου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινά τo ερχόμενο Σάββατο (25.01.25) με την πρώτη ψηφοφορία, ενώ νωρίτερα, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, θα γίνει η «αλλαγή φρουράς» στη θέση του Προέδρου της Βουλή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης