Πολιτική

Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του Παρισιού για την Ουκρανία: Αναγκαία η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης – Στο πλευρό του Κιέβου από την πρώτη στιγμή

Στο Παρίσι πραγματοποιείται σήμερα 26.2.2024 η Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Εμανουέλ Μακρόν, παρουσία 17 ηγετών κρατών – μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – και εκπρόσωποι άλλων τεσσάρων χωρών σε υπουργικό επίπεδο.

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες από το Παρίσι, στόχος του Εμανουέλ Μακρόν σε μια περίοδο έντασης της Ρωσικής επιθετικότητας, είναι να στείλει το μήνυμα πως η Ευρώπη στέκεται δυναμικά στο πλευρό της Ουκρανίας, όχι μόνο «για όσο χρειαστεί», αλλά «εδώ και τώρα». Με τον τρόπο αυτό θέλει να απαντήσει και στα περί «κόπωσης» των συμμάχων της Ουκρανίας, επιχείρημα που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κατά την παρέμβασή του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη για να απαντήσει στις όποιες προκλήσεις.

Σε εκείνο που σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, με πρώτο στόχο τον συντονισμό της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να αναφερθεί όχι μόνο στο ύψος της βοήθειας της Ευρώπης προς την Ουκρανία – για την οποία θα υπενθυμίσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για χορήγηση στην Ουκρανία του ποσού των 50 δισ. € – αλλά κυρίως στη διασφάλιση ότι αυτή η στήριξη θα είναι έγκαιρη και αποτελεσματική.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει πως η χώρα μας από την πρώτη στιγμή έσπευσε να στηρίξει την Ουκρανία και θα επαναλάβει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να στηρίξει την εμπόλεμη χώρα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά – «Το 2026 να φέρει υγεία, ευημερία, σταθερότητα»
Τα μέλη της αδελφότητας Κεφαλληνίων και Ιθακήδιων έδωσαν συμβολικά στον Νίκο Ανδρουλάκη μία φωτογραφία από το 1995, που εικονίζει μέλη της χορωδίας της αδελφότητας να λένε τα κάλαντα στην ίδια αίθουσα
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης