Πολιτική

Μητσοτάκης: «Θέλω ν’ αλλάξω το αφήγημα για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες»

Ικανοποίηση από τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Παρίσι.

«Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είμαστε πλέον μία χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός , αξιολογώντας τον κύκλο επισκέψεών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «όταν βρισκόμαστε σε αναπτυξιακή παγίδα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία. Η έμφαση στην ανάπτυξη ως βασική προτεραιότητα είναι κάτι που όλοι συμμεριζόμαστε απόλυτα».

Για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο έγινε εκτενής συζήτηση και διαπιστώθηκε ότι «υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν συζητήθηκε η δυνατότητα για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρότζεκτ, με ικανοποιητικό βαθμό ωρίμανσης.
Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν συνολικότερα οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η προοπτική συγκλίσεων και συμμαχιών σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα (π.χ. κλιματική αλλαγή), αλλά και για θέματα πολιτισμού και κυρίως ενόψει και του εμβληματικού για την Ελλάδα έτους 2021. Μάλιστα, από ελληνικής πλευράς υπάρχει η πρόταση για έκθεση των γλυπτών του Παρθενώνα που υπάρχουν στο Λούβρο στην Ελλάδα, με αντίστοιχη έκθεση χάλκινων γλυπτών που μέχρι τώρα δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο μουσείο του Λούβρου.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19