Πολιτική

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Πολάκης είναι πλέον ένα και το αυτό

Στην πολιτική υπάρχει και η ηθική, ήταν το σχόλιο που έκανε από τη Νεμέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της επίθεσης Πολάκη.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η κίνηση Τσίπρα να καλύψει τον Παύλο Πολάκη για την επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό με ξεπερνάει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική. Οι πολίτες μετά από αυτό έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης από τη Νεμέα, σημειώνοντας ακόμη πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική με την ακροδεξιά.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους οι κύριοι Μητσοτάκης και Βέμπερ – που απόψε θα παραβρεθούν στο Ζάππειο, στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν-  απάντησαν σχεδόν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
 
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «υποκριτική» την κατηγορία που εξαπολύεται εις βάρος του από τον Αλέξη Τσίπρα περί εναγκαλισμού με την ακροδεξιά, από τη στιγμή που – όπως είπε – συγκυβέρνησε για τόσα χρόνια μαζί με τους ΑΝΕΛ και στηρίζεται ακόμη σε βουλευτές τους. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διστάζει ακόμη και να στήσει υποθέσεις κατά των πολιτικών της αντιπάλων, ενώ τόνισε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής προφανώς και δεν είναι πολιτική, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η δίκη μιας εγκληματικής οργάνωσης.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Βέμπερ αρνήθηκε ασφαλώς τον χαρακτηρισμό «ανθέλληνας» που του αποδίδει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και επικρότησε την εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη ότι πρέπει να νικηθεί ο λαϊκισμός. «Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά, αλλά δεν τα έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, τόσο το στέλεχος του ΕΛΚ όσο και ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι η θέση της ΝΔ έγινε απολύτως σεβαστή στην Ευρώπη.

Νωρίτερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάνφρεντ Βέμπερ, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και θαύμασαν το Ναό του Δία στη Νεμέα.

mitsotakis weber

Οι δύο άντρες ξεναγήθηκαν από τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στη Νεμέα, τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, Στέφανο Μίλλερ.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ εντυπωσιάστηκαν από τους γιγάντιους κίονες του Ναού, όπως βέβαια και από το αρχαίο Στάδιο.

mitsotakis weber

«Σας έφερα τον επόμενο πρωθυπουργό της Ευρώπης», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε όσους ήταν παρόντες.

Ο δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Καλατζής, προσκάλεσε τον κ. Βέμπερ να επισκεφτεί το χώρο και ως Πρόεδρος της Κομισιόν. «Θα έρθω αλλά με τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας», απάντησε ο κ. Βέμπερ.

Φωτο: Intimenews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση Μητσοτάκη και τα Τέμπη: «Δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις Φλωρίδη»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία και τις αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών
Ολομέλεια της Βουλής 6
Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Από τους καφέδες του Συνεδρίου στο «όχι» στο γιουβέτσι της μητέρας του και τη δίαιτα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά σε σύντομες ερωτήσεις νέων συνέδρων για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις πιο χαλαρές στιγμές του στο περιθώριο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου
Νίκος Ανδρουλάκης
8
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη 5