Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης:”Να ζήσουμε χωρίς δανεικά”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να μιλήσει για εσωκομματικά της ΝΔ και έκανε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολουθεί στην οικονομία.  

Με συνέντευξη του στο Mega ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και προειδοποίησε ότι “τώρα με την οικονομική κρίση που ήρθε καπέλο στο εσωτερικό πρόβλημα μας πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα”.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι ως πρωθυπουργός δεν επιβάρυνε το έλλειμμα αλλά νομιμοποίησε χρέη του ΠΑΣΟΚ. Για την πολιτική που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στην οικονομία και τα μέτρα που εξήγγειλε χθες είπε ότι “δεν κοροϊδεύει κανέναν. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν περιμένουν οι αγορές και οι ξένοι.  Δεν μπορούν να καταπιούν ότι ο Παπανδρέου θέλει να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις”. 

Όπως εξήγησε αυτό δεν πρέπει να γίνει σήμερα, καθώς βλάπτει τη χώρα. “Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζητάμε. Θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα και τότε θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση με την κοινωνία ώστε να μην υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές”. Για τα όσα είπε περί χρεοκοπίας διευκρίνησε ότι δεν εννοεί τυπική χρεοκοπία αλλά ότι επί της ουσίας με ένα τεράστιο δημόσιο έλλειμμα έχουμε χρεοκοπήσει ως χώρα.

Για τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές είπε ότι “ο λαός προτιμάει την ελπίδα από τις θυσίες” γι’ αυτό και έχασε ο Κ. Καραμανλής αλλά και γιατί η ΝΔ μιλούσε για αλλαγές που δεν έκανε.

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δίκιο σε ορισμένα πράγματα αλλά είναι ακόμη νωρίς για να κρίνει κανείς. “Ελπίζω να κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση”.

Ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις αναφορικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ και ποια είναι η συμβουλή του προς την Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενος στη στάση του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό και γενικότερα της Αριστεράς εξήγησε ότι λέξεις όπως “πόλεμος” και “ανυπακοή” ρίχνουν λάδι στη φωτιά και είναι επικίνδυνα πράγματα σε τέτοιες περιόδους κρίσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε