Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: 73 συλλήψεις χθες το βράδυ για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας – «Το ζήτημα της χειροπέδησης αφορά τους διοικητές»

Στην έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας με δεκάδες περιστατικά και συλλήψεις σε καθημερινή βάση αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή και τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (20.06.24), μόνο χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία.

«Βαριές περιπτώσεις. Έχουμε προσφυγή σε ιατροδικαστές, σε δομές. 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, 5.500 περίπου συλλήψεις το πρώτο πεντάμηνο του 2024», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείς για το εάν όλες οι γυναίκες απολαμβάνουν την ίδια προστασία με αυτή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Απολύτως, ίσως και περισσότερο ακόμη».

«Είναι ένα ζήτημα κάθε μέρα όλο και περισσότερο διογκώνεται γιατί ανοίγουν στόματα. Απελευθερώνονται οι γυναίκες και μιλούν. Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button και κάθε βράδυ έχουμε μεταφορά σε δομές, πολλές γυναίκες και με τα παιδιά τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πιστεύω ότι πρέπει πολύ γρήγορα, ο υπουργός Δικαιοσύνης το επεξεργάζεται, να βρούμε εναλλακτικές μορφές ποινών, ώστε να εκτελείται μια ποινή ώστε να είναι σαφές ότι μια ποινή υπηρετείται».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν δύο ταχύτητες σχετικά με τους δράστες, με αφορμή ότι ο Απόστολος Λύτρας δεν φορούσε χειροπέδες, ο υπουργός ανέφερε: «Η υπόθεση της χειροπέδησης έχει να κάνει με την ασφάλεια του φρουρού, με την πιθανότητα απόδρασης. Είναι ζήτημα που αφορά τους διοικητές, τους υπευθύνους τμημάτων».

Για την υπόθεση του κ. Λύτρα, ο υπουργός είπε: «Δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω τον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Είναι ένα βίαιο περιστατικό και λόγω της επωνυμίας πήρε διάσταση. Θεωρώ ότι ορθώς προβάλλονται αυτά τα περιστατικά, με τον σωστό τρόπο στο πλαίσιο των προσωπικών δεδομένων και τον σεβασμό της προσωπικότητας, απλά πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα όλοι οι κακοποιητές: “Το μέλλον τους δεν είναι καλό”. Ανοίγουν στόματα και η τιμωρία για όλους θα είναι αυστηρή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Καρανίκα σε ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, ΝΕΑΡ και ΠΑΣΟΚ: «Άχρηστη και ανίκανη αντιπολίτευση, στην κοσμάρα της»
Με μακροσκελή ανάρτησή του, κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν εγκλωβιστεί στην «ηθικολογία» και αδυνατούν να αντιπαρατεθούν με την κυβερνητική ατζέντα
Νίκος Καρανίκας 8
Αλεξάνδρα Σδούκου για Μακάριο Λαζαρίδη: «Το να είσαι βουλευτής ή υπουργός δεν προϋποθέτει πτυχίο»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ  υποστήριξε ότι η άσκηση πολιτικών αξιωμάτων δεν συνδέεται με πανεπιστημιακό τίτλο, ενώ χαρακτήρισε «αχρείαστη περιπέτεια» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Αλεξάνδρα Σδούκου
9
Συνταγματική αναθεώρηση: Παρεμβάσεις για ελλείμματα, μονιμότητα και Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδακής, ζητεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία για τρεις «παρεμβάσεις μείζονος σημασίας» και ασκεί πίεση στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί
Βουλή, Ολομέλεια 7
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς BBC: Τα καταγγελλόμενα περιστατικά έγιναν επί υπηρεσιακής το 2023 – Προστατεύουμε τα σύνορα με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα
Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η αστυνομία στην Ελλάδα στρατολογεί μετανάστες για να απωθήσει βίαια άλλους μετανάστες πίσω στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία»
ζευγάρι στον Έβρο
Η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική, διαβάστε τη Συνθήκη της Λωζάνης – Η απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
«Επαναλαμβάνομενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας»
υπουργείο Εξωτερικών 8