Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σύντομα θα έχουμε συλλήψεις για τη Μαφία της Μυκόνου

Συλλήψεις για τη Μαφία της Μυκόνου προανήγγειλε, με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (11.7.24).

«Υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν και στη Μύκονο, το τελευταίο περιστατικό στο νησί αποτελεί την “κορυφή του παγόβουνου” και την αφορμή για μια σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δυο δικογραφίες και να είστε βέβαιοι ότι έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για εντοπισμό ποινικών πράξεων, συλλήψεις και ποινικές διώξεις», τόνισε.

Ενώ υπογράμμισε πως «όλα αυτά που συμβαίνουν στα νησιά πλήττουν όχι μόνο τους κατοίκους με τους επιχειρηματίες, αλλά και τους τουρίστες, επομένως είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος».

Αύξηση των συλλήψεων για την ενδοοικογενειακή βία

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το γεγονός ότι χιλιάδες γυναίκες καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους και η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις.

«Έχουμε μέχρι σήμερα το τρέχον έτος 5.830 συλλήψεις σε σύνολο 9.917 περιστατικών, αύξηση που ανέρχεται σε ποσοστό 67,7%, με 1.879 εγκαταστάσεις panic button, το οποίο ενεργοποιήθηκε 224 φορές».

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 20% σε επίπεδο μικροεγκληματικότητας στην Αττική, με 700 λιγότερες διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας και μείωση περιστατικών βιασμών κατά 35%.

Χαρακτήρισε ως «κοινωνικό φαινόμενο» την παραβατικότητα των ανηλίκων, με τον αριθμό των συλλήψεων να φτάνει σε 6.640 σε σύνολο 5.599 περιστατικών, ενώ ενημέρωσε ότι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή υπάρχει αστυνομία ελαφρώς οπλισμένη σε όλες τις πλατείες, προαναγγέλλοντας πως βρίσκεται στα «σκαριά» μεγάλη επιχείρηση για να σταματήσει η διασπορά όπλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331